Polykristallijn zonnepanelen

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

Polykristallijn zonnepanelen kopen? U heeft de keuze uit diverse merken. De panelen verschillen van monokristallijn exemplaren, al zijn de verschillende afgelopen jaren wel kleiner geworden. Dat wil zeggen, in technische zin zijn de beide varianten dichter bij elkaar gekomen.

De polykristallijn zonnepanelen worden op een andere manier gemaakt dan de monokristallijn modellen. Daardoor zijn ze op een andere manier gevoelig voor licht. Ook zorgt het ervoor dat ze er over het algemeen iets anders uitzien.

Verschillen met monokristallijn

We kunnen vijf verschillen onderscheiden tussen de polykristallijn zonnepanelen en de monokristallijn zonnepanelen:

1

Kleur
Polykristallijn zonnepanelen zijn blauw, terwijl de monokristallijne ook zwart kunnen zijn.

2

Uitstraling
Het paneel van een polykristallijn zonnepaneel kan wat drukker ogen, omdat er sprake is van een meer gevarieerde structuur.

3

Diffuus licht
Een polykristallijn paneel is gevoeliger voor diffuus licht in plaats van direct licht. Dat leidt tot een lager rendement. Let op: de verschillen zijn de afgelopen jaren flink kleiner geworden, omdat fabrikanten de rendementen van monokristal goed weten te benaderen.

4

Andere vorm van de zonnecellen
De polykristallijn zonnecellen zijn vierkant of rechthoekig, terwijl die bij monokristallijn meer zijn afgerond.

5

Witte puntjes in het paneel
De polykristallijne zonnepanelen hebben door de andere vorm witte puntjes in het paneel, terwijl dat bij monokristal niet zo hoeft te zijn.

De prijs van polykristallijn zonnepanelen

De prijs van polykristallijn zonnepanelen ligt over het algemeen wat lager dan bij de monokristallijne panelen. Het is daarom de moeite waard om de modellen op basis van polykristallijn bijvoorbeeld in een set te vergelijken met de alternatieven. Of bekijk ons complete assortiment met zonnepanelen, zodat u daar een keuze uit kunt maken.