Zonnepanelen vergelijken

Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor zonnepanelen komt u uiteindelijk bij het punt zonnepanelen vergelijken. Dit is belangrijk wanneer u niet helemaal weet wat u wensen/eisen zijn. Daarnaast draagt een dergelijke zonnepanelen vergelijking vaak bij aan een gunstigere aanbieding.

Tegenwoordig de dag zijn er zonnepanelen, omvormers en montagesystemen te verkrijgen in allerlei vormen en uitvoeringen. Wij zijn ervan bewust dat u door het bos de bomen niet meer ziet. Zonnepanelen vergelijken kan op veel verschillende manieren. Zo kunt u vergelijken op soorten zonnepanelen, prijzen zonnepanelen en offertes zonnepanelen.

Middels deze pagina proberen wij u een indruk te geven over zonnepanelen vergelijken. Zo krijgt u een indruk van uw wensen, waar u op moet letten en maakt het voor u een stuk makkelijker om te vergelijken.

Twijfelt u nog of zonnepanelen een goede investering zijn? Lees onze zonnepanelen kopen pagina en laat al uw twijfels wegnemen!

Soorten zonnepanelen vergelijken

Inmiddels weten we dat zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit. In de basis zijn er 3 verschillende soorten zonnepanelen: polykristallijn, monokristallijn en dunnefilm (CIS) zonnepanelen.

Bij soorten zonnepanelen vergelijken is het belangrijk dat u vergelijkt op basis van efficiëntie/opbrengst. De ene zonnepaneel kan een paar tientjes goedkoper zijn maar wel minder efficiënt zijn. Dit kan bijvoorbeeld door het type zonnepaneel of op basis van de kwaliteit van de interne onderdelen.

Voor meer informatie over soorten zonnepanelen adviseren wij u een kijkje te nemen op onze soorten zonnepanelen pagina.

Polykristallijne zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen en bevatten kristallen (meestal 60 cellen per zonnepaneel). Dit type zonnepaneel heeft silicium als hoofdbestandsdeel. De kristallen van een polykristallijne zonnepaneel liggen door elkaar in de zonnecel. Deze techniek drukt de prijs, echter houdt dit wel in dat dit type zonnepanelen minder efficiënt zijn. Minder efficiënt betekend een lagere opbrengt waardoor uw terugverdientijd langer zal zijn.

Voordelen

 • Goedkopere prijs per wattpiek
 • 1e generatie zonnepaneel wat vandaag de dag nog wordt gebruikt
 • Goedkope en efficiënte installatie bij voldoende dakoppervlak

Nadelen

 • De (donker)blauwe zonnepanelen i.c.m. aluminium frame zijn minder mooi wanneer ze in het zicht liggen

Zonnepanelen vergelijken? Bekijk ons volledige assortiment aan polykristallijne zonnepanelen.

Monokristallijne zonnepanelen

In tegenstelling tot polykristallijne zonnecellen liggen de kristallen in dezelfde richting. Dit werkt erg efficiënt in het opvangen van zonlicht, wat uiteindelijke resulteert in een hogere opbrengst. Deze techniek is iets duurder in vergelijking, echter valt dit op jaarbasis te verwaarlozen (op basis van 25 jaar).

Voordelen

 • Beter rendement in tegenstelling tot polykristallijne zonnepanelen
 • Compleet zwarte zonnepanelen inclusief zwart aluminium frame
 • Monokristallijne zonnepanelen zijn leverbaar tot wel 320 wattpiek per paneel (hoog rendement)

Nadelen

 • Duurdere prijs per Wattpiek in tegenstelling tot polykristallijne zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken? Bekijk ons volledige assortiment aan monokristallijne zonnepanelen.

Dunnefilm (CIS) zonnepanelen

Deze zonnepanelen zijn ook volledig zwart, echter wel met afwijkende afmetingen. Dunnefilm zonnepanelen bevatten geen kristallen, in plaats daarvan wordt gebruikt gemaakt van poeder. Deze poeder zorgt ervoor dat dit type zonnepanelen zeer flexibel en buigzaam zijn. Amorfe zonnepanelen hebben een (relatief) hogere opbrengst bij bewolking. Automatisch presteert dit zonnepaneel dan ook beter in situaties waarbij er sprake is van schaduw. Daarnaast zijn deze panelen ook interessant voor installaties op bijvoorbeeld het Oosten en Weten.

Voordelen

 • Minder gevoelig voor schaduw
 • Compleet zwarte zonnepanelen inclusief zwart aluminium frame
 • Goed geschikt voor installaties op het Oosten en Westen

Nadelen

 • Duurder ten opzichte van reguliere zonnepanelen met een lagere wattpiek (170 wattpiek)

Momenteel is er een (grote) prijzenoorlog gaande op de Europese zonnepanelen markt. Om niet mee te doen aan deze prijzenoorlog heeft de enige fabrikant van dunnefilm zonnepanelen - Solar Frontier - besloten niet meer in Europa te leveren.

Prijzen zonnepanelen vergelijken

Zoveel aanbieders, zoveel verschillende prijzen. De ervaring leert dat de prijzen van zonnepanelen en installaties behoorlijk uiteenlopen. De hieronder benoemde onderdelen kunt u apart op prijs vergelijken. Vervolgens kijkt u wat het verschil is en gaat u verder onderzoeken totdat u tevreden bent.

Onze adviseurs zullen u te allen tijde van eerlijk en deskundig advies voorzien. Wij houden rekening met uw wensen/eisen en zoeken naar het systeem dat technisch voor u de beste oplossing is.

Prijzen zonnepanelen vergelijken kunt u het beste doen op:

 • Prijs per wattpiek en niet per zonnepaneel
 • Merk zonnepanelen
 • Merk omvormer
 • Kwaliteit
 • Installatie opstelling (horizontaal of verticaal)
 • Installatie

Een zonnepanelen systeem koopt u voor tenminste 25 jaar. Door deze lange termijn investering is het van belang dat u altijd voor a merken zonnepanelen, omvormers en montagemateriaal kiest. Vergelijk te allen tijde appels met appels. Hier bedoelen wij mee dat u altijd hetzelfde merk met hetzelfde model moet vergelijken.

Een klein gedeelte van de prijsverschillen komt tot stand uit de werkwijze van de installateur/aanbieder. Zonnepanelen Centra hanteert scherpe prijzen doordat wij direct inkopen bij de fabrikant. Het voordeel dat dit oplevert - in tegenstelling tot een distribiteur - geven wij direct door aan onze klanten. Zo kunt u meeprofiteren van onze grote aankopen. Naast de grootschalige inkoop regelen wij zelf onze logistiek en hebben professionele installateurs in dienst. Op deze manier kunnen wij goedkopere installatieprijzen hanteren en kunnen wij grip houden op het hele proces van begin tot eind.

Bij zonnepanelen vergelijken adviseren wij u dit te doen op basis van de prijs per wattpiek. Op deze manier kunt u heel makkelijk zien wat een zonnepaneel kost gerelateerd aan de opbrengst.

Benieuwd naar de prijs per wattpiek? Voor meer informatie over prijzen zonnepanelen adviseren wij u een kijkje te nemen op onze zonnepanelen prijs pagina.

Offertes zonnepanelen vergelijken

Inmiddels bent u een stuk verder in het proces van oriëntatie op het gebied van zonnepanelen. Wij hopen dat u beter bent geïnformeerd op het gebied van soorten zonnepanelen en prijzen zonnepanelen vergelijken. Uiteindelijk is het onderdeel offertes zonnepanelen vergelijken voor u het belangrijkst. Dit bepaald niet alleen uw investering, maar geeft ook informatie over garanties, voorwaarden, installatie etc.

Naast een goede prijs zijn ook zaken als garanties, voorwaarden, installaties zeer belangrijk bij zonnepanelen vergelijken. Bij het vergelijken van uw offerte is het zaak hier goed aandacht aan te besteden. Uw zonnepanelen installatie moet tenslotte wel (minimaal) 25 jaar meekunnen. Uw uiteindelijke beslissing moet u het gevoel geven dat u de beste keuze heeft gemaakt bij de juiste aanbieder!

Wilt u ook zonnepanelen vergelijken? Vraag nu direct een offerte aan en ontvang een scherpe offerte binnen 24 uur in uw inbox!

Heeft u een al een offerte ontvangen van een andere aanbieder? Doe nu de offerte check en bekijk wat u éxtra kunt besparen.

Ontdek ons assortiment

Ontdek nu ons assortiment aan zonnepanelen/omvormers en profiteer vandaag nog van onze aanbiedingen!

Vrijblijvende offerte

Bent u ook geïnteresseerd? Vraag nu uw gratis offerte aan en maak gebruik van onze scherpe aanbiedingen!

Contact Zonnepanelen Centra

Twijfelt u nog en heeft u vragen omtrent zonnepanelen (installaties)? Geen probleem! Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij zorgen voor een passend antwoordt!