Zonnepanelen Monokristallijne Set

17 artikel(en)

per pagina

17 artikel(en)

per pagina

De zonnepanelen in mono kristallijn vormen een bekende en populaire keuze, die gemaakt worden op basis van het Czochralski proces. Dit is de methode die het mogelijk maakt om silicium te smelten in een speciale oven.

De mono kristallijn zonnepanelen hebben van zichzelf al meteen een vrij donkere kleur, het is haast zwart in het juiste licht. Dat betekent dat een mono kristallijn zonnepanelen set er anders uit ziet dan een set met zonnepanelen op basis van een dunne film of poly kristallijn. De kleur vormt uiteraard niet het enige verschil, daarnaast is ook de structuur anders. De mono kristallijn panelen hebben een meer effen structuur, waardoor ze over het algemeen wat meer egaal zullen ogen. Dit draagt net als de diepe kleur tegen het zwarte aan bij aan de uitstraling van de panelen.


Mono kristallijn zonnepanelen set

Wilt u een mono kristallijn zonnepanelen set kopen? Houd er dan rekening mee dat ze op nog 3 punten verschillen van de poly kristallijn sets met zonnepanelen:

  • Het rendement
  • De vorm van de zonnecel
  • De gevoeligheid voor licht

Het rendement van de mono kristallijn zonnepanelen ligt over het algemeen wat hoger dan die van de poly kristallijn panelen. In sommige gevallen zijn producenten van dit alternatief erin geslaagd om dichterbij de mono kristallijn uitvoeringen te komen. Daardoor zijn de verschillen in de loop der jaren wat kleiner geworden.

De vorm van de cellen is nog wel altijd anders. De zonnecellen bij mono kristallijn zijn over het algemeen afgerond, terwijl die bij poly kristallijn gewoon rechthoekig zijn. De mono kristallijne panelen kunt u herkennen aan witte puntjes in de panelen.

Ten derde zijn de monokristallijne zonnepanelen in de diverse sets over het algemeen wat gevoeliger voor direct licht, terwijl de polykristallijne panelen het diffuse licht gemakkelijker op kunnen vangen.


Monokristallijn zonnepanelen kopen

Een set met monokristallijne zonnepanelen kopen? Kijk dan bijvoorbeeld naar een merk zoals Trina Solar. We zorgen er daarmee voor dat u de keuze heeft uit een aantal sets met hoogwaardige panelen, waarmee u een interessant rendement kunt maken op het dak.

Offerte aanvragen voor een set met monokristallijn zonnepanelen? Dat kan eenvoudig online, wij zorgen ervoor dat u een vrijblijvende offerte ontvangt inclusief het advies en de installatie.