SMA Omvormers

De SMA omvormers worden gemaakt door een bedrijf in Duitsland, waarmee ze een Europese keuze vormen voor de complete installatie met zonnepanelen. Het grote voordeel van SMA is dat het merk de meeste ervaring heeft op dit gebied. Het bedrijf produceert al sinds 1981 en heeft daardoor diverse ontwikkelingen meegemaakt. De service van SMA wordt aangeboden vanuit België, waardoor zowel de productie als de service dichtbij Nederland aanwezig zijn. Met name de installateurs zijn goed te spreken over zowel de kwaliteit als de bereikbaarheid van SMA. Daarnaast wijzen ze op het voordeel van de eigen app om de omvormer uit te lezen, gewoon vanaf een smartphone of tablet.

De SMA omvormers zijn minder goedkoop dan de Chinese fabrikaten. Dat heeft te maken met de productie in Duitsland, die voor de fabrikant duurder is dan wanneer de productie in China plaats zou vinden. Hier staat aan de andere kant ook tegenover dat de kwaliteit van de omvormers in de meeste gevallen van een ander niveau is. Uit de SMA omvormer reviews weten wet dat u zich in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit. De omvormers voor de zonnepanelen presteren goed en er is bovendien sprake van een uitstekende service en goede garantie.

De SMA omvormers vormen in Nederland een populaire keuze, met name omdat veel van de installateurs graag met het Duitse merk werken. We kunnen dat beamen en zorgen er met het online aanbod bovendien voor dat de prijs niet te ver op hoeft te lopen. Op die manier kunt u toch relatief voordelig een SMA omvormer kopen.


SMA omvormer app

De SMA omvormer kunt u online kopen en vervolgens zelf installeren of dat laten doen. In de beide gevallen kunt u gebruik maken van de omvormer app van SMA, die u kunt gebruiken om vanaf uw smartphone of tablet het apparaat uit te lezen. U kunt een aantal interessante gegevens opvragen, bijvoorbeeld om na te gaan wat het rendement van de panelen is en hoe dat per dag of per week verschilt. U kunt wat dat betreft een SMA omvormer kopen wanneer u vooral zeker wilt weten dat de kwaliteit goed is en dat u daar vervolgens zo min mogelijk omkijken naar heeft.


SMA omvormer kopen

Gaat u een SMA omvormer kopen? Dit is los mogelijk, net als binnen een complete set. U kunt dan zorgen voor de combinatie met zonnepanelen en het montagemateriaal, de verschillende onderdelen die u samen nodig heeft om er gebruik van te kunnen maken.

Benieuwd wat het totaal zou kosten als u een set met daarin een SMA omvormer laat samenstellen? U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen. We geven daarmee graag advies en kunnen u aangeven wat de totale kosten zullen zijn.