Zonnepanelen kosten

Inmiddels zijn heel veel personen u voor gegaan in de afgelopen jaren. Bent u zich ook aan het oriënteren op zonnepanelen? Bij het kiezen voor zonnepanelen maakt u tegelijkertijd ook een hele goede toekomst gerichte keuze. U creëert een toekomst waarin u zelf (volledig of gedeeltelijk) in uw energie behoefte kunt voorzien. Dit betekent dat u minder afhankelijk wordt van energie leveranciers.

Zonnepanelen kosten? U vraagt zich af wat u kwijt bent voor een dergelijke investering en of er mogelijkheden zijn voor leuke (financiële) voordelen. Wij willen u middels deze pagina informeren over zonnepanelen kosten.

Wat kost een zonnepaneel?

De zonnepanelen kosten voor een zonnepaneel is heel verschillend. De prijs van een zonnepaneel is sterk afhankelijk van merk zonnepaneel, model zonnepaneel, type zonnepaneel, vermogen in wattpiek, productgaranties, opbrengstgaranties en eventuele randvoorwaarden. Naast al deze factoren wordt de prijs ook sterk afhankelijk van de inkoop bij een groothandel, leverancier of tussenpersoon.

Zonnepanelen kosten? Een zonnepaneel kost gemiddeld € 250,- inclusief btw. Dit is de prijs van een losse zonnepaneel zonder omvormer, montagemateriaal/kabels en installatie.

Bekijk hier ons assortiment voor onze zonnepanelen.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De prijzen van zonnepanelen variëren heel sterk. De verschillen zijn soms wel € 50,- per zonnepaneel. Dit kan onder andere te maken hebben met de afname hoeveelheid. Wanneer er meerdere zonnepanelen tegelijk worden ingekocht zal dit een positief effect hebben op de prijs. Deze leverancier korting kan uw aanbieder doorgeven aan u. Zo kunt u ook gebruik maken van de lage prijzen.

Let niet alleen op de prijzen van losse zonnepanelen. Uiteindelijk gaat het om uw totale investering al dan met of zonder installatie. Uw terugverdientijd is afhankelijk van uw totale investering.

Bekijk hier ons assortiment aan complete zonnepanelen pakketten eventueel inclusief installatie.

Zonnepanelen kosten per stuk

Met alleen een zonnepaneel komt u niet heel veel verder. Voordat u de zonnepanelen in een systeem kunt gebruiken heeft u ook andere onderdelen nodig. Wij spreken van een zonnepanelen systeem met de volgende onderdelen: zonnepanelen, omvormer, montagematerialen, bekabeling en de installatie. De zonnepanelen kosten bestaan 5 onderdelen. In de meeste gevallen worden de zonnepanelen kosten voornamelijk ook bepaalt op de installatieprijs. De installatieprijs is ongeveer 1/3 van de totale zonnepanelen kosten.

Voor meer informatie over zonnepanelen installatie verwijs ik u graag door naar onze zonnepanelen installatie pagina.

Hoe komen de zonnepanelen kosten tot stand?

De zonnepanelen kosten worden bepaald door:

 • Zonnepanelen

  A merk kwaliteit zonnepanelen hebben een hoger rendement waardoor u de investering sneller kunt terugverdienen. Gemiddelde prijs voor een zonnepaneel is ongeveer € 275,-.

 • Omvormer

  Een goede omvormer zorgt voor weinig verlies tijdens het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom. De gemiddelde prijs voor een omvormer voor een huishouden ligt ongeveer op € 995,-.

 • Montagemateriaal

  Voor een levensduur van tenminste 25 jaar heeft u sterk montagemateriaal nodig. Zonnepanelen Centra maakt uitsluitend gebruik van aluminium montagemateriaal, zodat wij u 25 jaar garantie kunnen bieden op uw montagemateriaal. De prijs van montagematerialen ligt ongeveer rond de € 25,- per zonnepaneel.

 • Installatie

  De installatie van een zonnepanelen systeem is heel makkelijk zelf te doen. Uiteraard wanneer u een beetje handig bent. Op deze manier kunt u veel geld besparen. De installatie prijs is sterk afhankelijk van de situatie en installatie grootte. De prijs varieert tussen de € 750,- en € 1500,-.

Zonnepanelen installatie zelf uitvoeren? Lees onze doe het zelf handleidingen voor meer informatie.

Doe Het Zelf handleiding zonnepanelen installatie voor schuin dak

Doe Het Zelf handleiding zonnepanelen installatie voor plat dak

Ontdek ons assortiment

Ontdek nu ons assortiment aan zonnepanelen/omvormers en profiteer vandaag nog van onze aanbiedingen!

Vrijblijvende offerte

Bent u ook geïnteresseerd? Vraag nu uw gratis offerte aan en maak gebruik van onze scherpe aanbiedingen!

Contact Zonnepanelen Centra

Twijfelt u nog en heeft u vragen omtrent zonnepanelen (installaties)? Geen probleem! Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij zorgen voor een passend antwoordt!