Zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen kopen doet u niet zomaar. Naast de tijd die het onderzoeken inneemt is het vaak een grote financiële investering. Het is belangrijk om te weten wat de verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van producten en subsidies. Het is tenslotte de bedoeling dat het minimaal 25 jaar meegaat.

Via deze informatie pagina proberen wij u een beeld te geven wat er bij zonnepanelen kopen komt kijken. De volgende punten zullen aan bod komen tijdens onze uitleg:

 • Set zonnepanelen kopen
 • Waarom monokristallijne zonnepanelen kopen?
 • Waarom monokristallijne all black zonnepanelen kopen?
 • Waarom polykristallijne zonnepanelen kopen?
 • Zonnepanelen kopen prijs
 • Goedkope zonnepanelen kopen

Maak elke dag gratis gebruik van de zon en zet zonne-energie om in uw voordeel. Het kopen van zonnepanelen gaat heel eenvoudig en snel. U stapt als het ware over op ‘uzelf’ en bespaart daarbij flink op uw energiekosten. Naast uw besparing op uw energiekosten stijgt uw woning aanzienlijk in waarde.

Wilt u zonnepanelen kopen maar eerst een offerte aanvragen? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

U heeft de keuze gemaakt voor zonnepanelen kopen en wilt uw offertes vergelijken? Doe nu onze offerte check en bespaar éxtra op uw investering!

Voor uitgebreide informatie over zonnepanelen verwijs ik u graag door naar onze soorten zonnepanelen pagina.

Set zonnepanelen kopen

Bij de keuze voor zonnepanelen kopen kunt u het beste kiezen voor een zonnepanelen set. Deze zonnepanelen sets zijn door ervaren zonnepanelen adviseurs samengesteld. Dit betekent in veel gevallen dat de juiste combinatie is gemaakt voor de beste prijs/kwaliteit verhouding. Zo kunt u op basis van de verschillende pakketten zonnepanelen kopen voor prestatiegerichte of prijsgerichte doeleinden.

De verschillende pakketten bestaan uit monokristallijne, monokristallijne all black en polykristallijne zonnepanelen. Wanneer u weinig zonnepanelen kunt plaatsen kunt u het beste monokristallijne zonnepanelen kopen. Indien u voldoende ruimte heeft kunt u kiezen voor polykristallijne zonnepanelen met een goede prijs/rendement verhouding.

Set zonnepanelen kopen? Bekijk nu onze scherpe zonnepanelen pakketten met de beste combinatie van prijs en opbrengst.

Monokristallijne zonnepanelen kopen

De beste keuze voor zonnepanelen kopen in situaties waarin u weinig ruimte heeft. Monokristallijne zonnepanelen hebben een hoger rendement dan polykristallijne zonnepanelen. Naast het rendement zijn deze zwarte zonnepanelen een lust voor het oog. Het aanzicht van uw woning blijft behouden met deze zwarte zonnepanelen.

Kenmerken monokristallijne zonnepanelen:

 • Zwarte zonnepanelen
 • Hoger rendement dan polykristallijne zonnepanelen.
 • Perfect geschikt voor kleine oppervlaktes en toch een hoge opbrengst te hebben.

Monokristallijne zonnepanelen kopen? Bekijk onze samengestelde zonnepanelen pakketten met de beste prijs/kwaliteitverhouding.

Monokristallijne all black zonnepanelen kopen

Monokristallijne all black zonnepanelen zijn ideaal voor situaties waarin u weinig ruimte heeft en toch behoorlijk wat energie wilt opwekken. Deze all black zonnepanelen hebben vaak ook (veel) meer vermogen dan reguliere zonnepanelen. Zo zijn er monokristallijne all black zonnepanelen die een vermogen hebben van 320 wattpiek per zonnepaneel. Dit is gemiddeld 45 wattpiek meer per zonnepaneel in vergelijking met reguliere zonnepanelen. Deze volledig zwarte zonnepanelen zijn naast hun functionaliteit ook een streling voor het oog. De zonnepanelen sluiten perfect aan op uw woning en geven deze een nog luxere uitstraling.

Kenmerken monokristallijne all black zonnepanelen:

 • Volledig zwarte zonnepanelen
 • Hoger rendement dan reguliere monokristallijne zonnepanelen.
 • Perfect geschikt voor kleine oppervlaktes en toch een hoge opbrengst te hebben.

Monokristallijne all black zonnepanelen kopen? Bekijk ons ruime assortiment aan monokristallijne all black zonnepanelen.

Polykristallijne zonnepanelen kopen

Wanneer u genoeg ruimte heeft op uw dak of ruimte kunt u het beste kiezen voor polykristallijne zonnepanelen. Ondanks dat het rendement iets minder is ten opzichte van monokristallijne zonnepanelen kunt u aardig wat energie opwekken. Voldoet het opwekken niet? Dan plaatst u toch een paar zonnepanelen extra? De prijs van polykristallijne zonnepanelen liggen aanzienlijk lager dan monokristallijne zonnepanelen. Op deze manier krijgt u met extra zonnepanelen het meeste waar voor uw geld. Een investering die u snel terug kunt verdienen!

Kenmerken polykristallijne zonnepanelen:

 • Blauwe zonnepanelen
 • Iets minder rendement dan monokristallijne zonnepanelen.
 • Perfect geschikt voor grote oppervlaktes met de beste prijs/kwaliteitverhouding.

Interesse in polykristallijne zonnepanelen kopen? Ontdek ons assortiment aan polykristallijne zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen prijs

De zonnepanelen kopen prijs bestaat uit meerdere onderdelen zoals u kunt zien bij zonnepanelen kopen prijs opbouw. De prijzen zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Ondanks de prijsdalingen zijn er onderling (grote) prijsverschillen tussen diverse aanbieders. Als u deze aanbieders op prijs vergelijkt moet u wel appels met appels vergelijken. Met eerlijke vergelijking bedoelen wij: zelfde merk, zelfde type paneel, zelfde modelnummer. Wilt u toch appels met peren vergelijken adviseren wij u te kijken naar prijs per Wattpiek.

Een klein voorbeeld:

Zonnepaneel A | 275 Wp = € 210,00 - 210 / 275 = € 0,76 per Wattpiek

Zonnepaneel B | 250 Wp = € 195,00 - 195 / 250 = € 0,78 per Wattpiek

Als u deze zonnepanelen afzonderlijk zou bekijken denkt u dat Zonnepaneel A duurder is. In dit geval bent u € 0,02 goedkoper uit per Wattpiek.

Naast de prijs is het ook van belang dat u kijkt naar de capaciteit van de zonnepanelen. Indien u niet veel ruimte heeft kunt u het beste kiezen voor zonnepanelen met een hoge capaciteit (hoge Wattpiek).

Hieronder een klein overzicht die de kosten van een zonnepanelen installatie globaal weergeven:

Aantal personen
Aantal zonnepanelen
Prijs zonnepanelen set inclusief installatie*
1-2 personen
10 zonnepanelen
€ 3850,00
2-3 personen
12 zonnepanelen
€ 4450,00
3 personen
14 zonnepanelen
€ 5030,00
3-4 personen
16 zonnepanelen
€ 5655,00
4+ personen
20 zonnepanelen
€ 6850,00

*zonnepanelen set is inclusief omvormer en extra groep in de meterkast bij installatie door Zonnepanelen Centra.

Zonnepanelen kopen prijs opbouw

Zoals bij alle producten wordt de prijs bepaald door verschillende factoren. Bij zonnepanelen heeft u voornamelijk te maken met materiaalkosten, arbeid en eventuele voorrijkosten. Bij Zonnepanelen Centra betaald u geen voorrijkosten en is de kostenopbouw ongeveer als volgt.


Kostenopbouw zonnepanelen


tip: Installatieprijzen verschillen aanzienlijk per regio en installateur. Prijzen vergelijken kunt u vele euro’s besparen. Het belangrijkste is dat u eerlijk vergelijkt.

Zonnepanelen kopen in Duitsland

Wanneer u kijkt naar Duitsland valt u één ding meteen op. Duitsland is momenteel veel verder met zonne-energie dan Nederland. Hoe komt dit vraagt u zich af? Duitsland biedt subsidies aan om de verduurzaming te versnellen. De prijzen van zonnepanelen liggen in Duitsland dus een stuk lager ten opzichte van Nederland. Het komt wel vaak voor dat er zonnepanelen worden aangeboden die kwalitatief minder zijn dan de bekende A merk zonnepanelen. Waar kiest u uiteindelijk voor? Goedkope zonnepanelen met een lage opbrengst of iets duurdere zonnepanelen met een hoge opbrengst.

Uw keuze vergemakkelijken? Lees alles over het rendement van zonnepanelen terug op onze informatie pagina.

Goedkope zonnepanelen kopen

Bij zonnepanelen kopen kunt u kiezen uit goedkope of dure zonnepanelen kopen. Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn. Wanneer u ruimte genoeg heeft kunt u kiezen voor goedkope zonnepanelen met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Wanneer u weinig oppervlakte heeft kunt u kiezen voor all black (hoge rendement) zonnepanelen. Met deze zonnepanelen kunt u relatief gezien meer energie opwekken dan reguliere zonnepanelen.

Voor meer informatie over goedkope zonnepanelen verwijs ik u graag door naar onze goedkope zonnepanelen pagina.

Goedkope zonnepanelen kopen? Ontdek ons assortiment en maak gebruik van onze scherpe aanbiedingen.

Ontdek ons assortiment

Ontdek nu ons assortiment aan zonnepanelen/omvormers en profiteer vandaag nog van onze aanbiedingen!

Vrijblijvende offerte

Bent u ook geïnteresseerd? Vraag nu uw gratis offerte aan en maak gebruik van onze scherpe aanbiedingen!

Contact Zonnepanelen Centra

Twijfelt u nog en heeft u vragen omtrent zonnepanelen (installaties)? Geen probleem! Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij zorgen voor een passend antwoordt!