Vrijblijvende offerte aanvragen

Persoonsgegevens

Wensen

* Verplichte velden

Zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen kopen doet u niet zomaar. Naast de tijd die het onderzoeken inneemt is het vaak een grote financiële investering. Het is belangrijk om te weten wat de verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van producten en subsidies. Het is tenslotte de bedoeling dat het minimaal 25 jaar meegaat.

Via deze informatie pagina proberen wij u een beeld te geven wat er bij zonnepanelen kopen komt kijken. De volgende punten zullen aan bod komen tijdens onze uitleg:

  • Kosten zonnepanelen inclusief prijsopbouw;
  • Informatie over verschillende soorten zonnepanelen;
  • Installatie zonnepanelen;
  • Subsidies & BTW;

Maak elke dag gratis gebruik van de zon en zet zonne-energie om in uw voordeel. Het kopen van zonnepanelen gaat heel eenvoudig en snel. U stapt als het ware over op ‘uzelf’ en bespaart daarbij flink op uw energiekosten. Naast uw besparing op uw energiekosten stijgt uw woning aanzienlijk in waarde.


tip: Kijk hier verder bij onze referenties. Honderden mensen zijn u voor gegaan! Bij aanschaf van een zonnepanelen set wordt u automatisch toegevoegd.Zonne-energie omzetten in uw voordeel!

U koopt uw zonnepanelen heel gemakkelijk bij Zonnepanelen Centra. Bij een offerte aanvraag ontvangt u deze binnen 24 uur in uw inbox. De offerte die u is toegestuurd wordt telefonisch toegelicht. Wij bieden deze service graag aan omdat we begrijpen dat u met allerlei vragen blijft zitten.

Als u besluit zonnepanelen aan te schaffen is het enige wat we nodig hebben een foto van uw meterkast en dak of een thuis afspraak maken. Op deze manier kunnen wij u een scherpere aanbieding maken door de kosten laag te houden. Wij streven ernaar uw zonnepanelen systeem binnen 14 werkdagen actief te hebben.

tip: De overheid stimuleert het gebruik van zonne-energie door middel van subsidies en BTW teruggave.

Tips zonnepanelen kopen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Deze investering doet u voor de komende 25 jaar. Het is een mooie stap in de goede richting voor een duurzamer milieu.

1. Op een eerlijke manier vergelijken

Bij het kopen van zonnepanelen wilt u natuurlijk niet teveel betalen. Alles wat u teveel betaald resulteert in een langere terugverdientijd. Het is belangrijk dat u een eerlijke prijsvergelijking maakt op basis van merken, modellen, wattpiek, installatie, opbrengsten, garanties en verzekering.

Indien u een prijsvergelijking maakt op basis van prijs adviseren wij u te kijken naar prijs per zonnepaneel inclusief omvormer en montage.

2. Verschil tussen zonnepanelen

In de basis zijn er 3 type zonnepanelen: monokristallijne zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen en dunne film zonnepanelen. Inmiddels is de techniek een stuk verder en de verschillen steeds kleiner worden zit er nog steeds een groot verschil tussen de zonnepanelen. Vaak wordt er gekozen voor monokristallijne zonnepanelen vanuit esthetisch oogpunt en opbrengst op kleine oppervlaktes.

Op deze pagina vindt u gedetailleerde informatie over de soorten zonnepanelen.

Wij denken uiteraard graag mee voor de juiste combinatie in producten afgestemd op uw wensen en eisen.

Hieronder een klein overzicht de verschillende type zonnepanelen:

Type zonnepaneel
Kenmerken
Monokristallijn
Volledig zwarte zonnepanelen met een (zeer) hoog rendement op kleine oppervlaktes*
Polykristallijn
Blauwe zonnepanelen met het beste rendement bij grote oppervlaktes in combinatie met de beste prijs-kwaliteit verhouding
Dunne film
Flexibel zonnepaneel met weinig rendement voor een goedkope prijs

*geldt alleen voor de full black zonnepanelen zoals aangegeven in de specificaties.

tip: Wij leveren standaard 10 jaar garantie op uw zonnepanelen installatie welke zijn geïnstalleerd door erkende installateurs van Zonnepanelen Centra.

3. Opbrengst zonnepanelen

U kiest natuurlijk voor zonnepanelen voor de verwachte opbrengst. U wilt zoveel mogelijk stroom opwekken om uw energierekening maximaal te laten dalen. In een ideale wereld wekt u net zoveel op als dat u verbruikt.

In onze uitgebreide adviesrapport geven wij u een realistisch beeld over uw opbrengstgegevens. Zo weet u ruim van te voren waar u aan toe bent en komt u achteraf nooit voor verassingen te staan.

Op deze pagina vindt u gedetailleerde informatie over de opbrengst van zonnepanelen.

4. Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd van uw zonnepanelen installatie betekend heel kort gezegd de tijd die u nodig heeft om uw investering terug te krijgen.

In uw adviesrapport wordt netjes uw jaaropbrengst inclusief terugverdientijd weergeven. Het is uiteraard wel van belang dat u het zelf ook begrijpt!

De terugverdientijd is afhankelijk van meerdere factoren zoals hieronder aangegeven:

  • Type zonnepaneel;
  • Wattpiek vermogen per zonnepaneel
  • Ligging van uw dak;
  • Last van schaduw.
5. Rendement zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is een uitstekende investering voor in de toekomst. Momenteel is het rendement van een zonnepanelen installatie vergelijkbaar met 6% rente over een spaarrekening. Naast een goede investering krijgt uw woning een beter energielabel in combinatie met een waardestijging van uw woning.

6. BTW teruggave

Met de BTW teruggave regeling kunt u een gedeelte van uw investering “terugverdienen”. De regeling is alleen mogelijk voor particulieren die zichzelf willen aanmerken als ondernemer. Dit betreft een éénmalige handeling die u ook zelf kunt uitvoeren. Wij adviseren en helpen u graag met uw BTW teruggave van de Belastingdienst. Zonnepanelen Centra regelt de BTW aanvraag niet zelf, echter kunnen wij u wel koppelen aan een bureau.

BTW aanvraag zelf doen? Lees hier onze uitgebreide handleiding.Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?


Wat zijn de verschillen tussen de soorten zonnepanelen?

Verschillende type zonnepanelen hebben invloed op de prijs. De ene zonnepaneel kan beter zijn voor u afhankelijk van uw situatie.


Type zonnepaneel
Prijs per zonnepaneel inclusief installatie en omvormer
Kenmerken
Monokristallijn
€ 412,50
(Zeer) hoog rendement
Polykristallijn
€ 377,50
Goed rendement bij grote oppervlakte
Dunne film
€ 266,50
Goedkoopste type zonnepaneel

Monokristallijne zonnepanelen leveren het meeste rendement op bij kleine oppervlaktes. Indien u veel ruimte heeft kunt u het beste kiezen voor polykristallijne zonnepanelen voor de goede prijs-kwaliteit verhouding.


Voor uitgebreide informatie over zonnepanelen verwijs ik u graag door naar onze pagina.

Verschillende soorten zonnepanelen
Installatie zonnepanelenInstallatie

Bij een opkomende markt ontstaan er uit het niets tientallen bedrijven die claimen jarenlang ervaring te hebben met goede kennis van zaken. Dit is ook het geval bij de zonnepanelen markt, er zijn steeds meer bedrijven die zonnepanelen installeren. Onze ervaring leert dat het plaatsen van een zonnepanelen installatie niet altijd gaat zoals het moet (ook professionele installateurs). Het komt bijvoorbeeld voor dat positie niet juist is, weinig ballast of zonnepanelen die vastgemaakt worden aan dakpannen (absoluut no-go). De juiste constructie voor een schuin dak installatie is als volgt: zonnepanelen bevestigd op een rails -> rails bevestigd op een dakhaak -> dakhaak gemonteerd op uw dakconstructie. Bij een plat dak systeem heeft u naast de geschiktheid van uw dak te maken met ballast. Zorg voor voldoende ballast zodat uw zonnepanelen veilig blijven liggen bij een eventuele storm.


Na levering van uw producten is installatie binnen 7 werkdagen mogelijk. Zonnepanelen Centra maakt gebruikt van eigen gecertificeerde installateurs. Alle (installatie) werkzaamheden worden uitgevoerd door onze VCA en NEN1010 gecertificeerde monteurs met ruim 10 jaar ervaring. De installateurs zorgen ervoor dat alles netjes wordt weggewerkt, de zonnepanelen netjes recht liggen en de omvormer netjes en veilig hangt.

Installatie zonnepanelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Bij een zonnepanelen installatie moet u rekening houden met het feit of uw dak wel of niet geschikt is. Na een zonnepanelen installatie (zowel schuin als plat dak) komt er behoorlijk wat gewicht op uw dak te liggen. Indien u niet zeker weet of uw dak sterk genoeg is raden wij u aan de stevigheid van uw dak te laten controleren.

Indien uw dak naar het zuiden gericht is heeft u de ideale positie voor het hoogste rendement. Op het moment dat de zonnepanelen meer licht kunnen opvangen brengen deze ook meer op. De opbrengst van uw zonnepanelen heeft directe invloed op uw terugverdientijd.

Vergunning nodig voor zonnepanelen?

Vaak wordt gevraagd of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen. Zolang uw pand geen rijksmonument is en er geen beschermd stads-of dorpstoezicht is heeft u geen vergunning nodig.

Subsidies & BTW op zonnepanelenSubsidie & BTW zonnepanelen

Subsidie op zonnepanelen

In de opkomende markt van zonnepanelen was het in het verleden mogelijk subsidie te ontvangen. Deze subsidie bedroeg maximaal 650 euro. De prijsdaling in zonnepanelen heeft ook effect gehad op subsidie mogelijkheden. Gekeken naar onze huidige zonnepanelen pakket prijzen heeft u uw investering binnen 6-8 jaar terugverdiend. Een zonnepanelen set geleverd door Zonnepanelen Centra gaat ruim 25 jaar mee. In een ideale wereld kunt u 3 keer uw investering terugverdienen.


tip: Bekijk de actuele overzicht van lokale subsidieregelingen voor zonnepanelen op www.energiesubsidiewijzer.nl.

BTW plichtig ja of nee? Ja en Nee

Bij de aanschaf van uw zonnepanelen installatie moet u BTW betalen. Dit bedrag kunt u terugvorderen middels onze uitgebreide handleiding.


U wordt als ondernemer aangemerkt wanneer u stelselmatig stroom terug levert aan uw energiemaatschappij. Zoals iedere ondernemer moet ook u belasting betalen over het ontvangen bedrag voor de terug geleverde stroom.


Wanneer u minder dan € 1345,- btw per jaar ontvangt voor uw opgewekte stroom kunt u btw ontheffing aanvragen.

Ontdek ons assortiment

Ontdek nu ons assortiment aan zonnepanelen sets en profiteer vandaag nog van onze aanbiedingen!Vrijblijvende offerte

Bent u ook geïnteresseerd? Vraag nu uw gratis offerte aan en maak gebruik van onze scherpe aanbiedingen!Contact Zonnepanelen Centra

Heeft u nog vragen omtrent zonnepanelen (installaties)? Geen probleem! Neem contact op voor een passend antwoordt!