Zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerder

U kunt online de zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerder. Bijvoorbeeld bij Liander, Enexis of bij een andere netbeheerder in uw regio. Dat geldt voor de zonnepanelen van Essent, Nuon, Eneco en alle andere leveranciers, daar bestaat geen onderscheid in. Na het aanmelden van uw systeem kunt u besluiten om de elektriciteitsmeter te vervangen.

Tip:

Zonnepanelen aanmelden bij de netbeerder? U kunt dat al doen vóórdat u de panelen installeert. Op die manier kunt u direct gebruik maken van de salderingsregeling.

Online uw zonnepanelen aanmelden

U kunt online uw zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerder, surf daarvoor naar:

Op de website vult u uw postcode en huisnummer in, waarna de website daar de straatnaam en plaatsnaam bij vindt. Vervolgens dient u een aantal gegevens over het systeem in te voeren:

  • Het bouwjaar
    Het gaat om het jaar waarin u de panelen heeft aangeschaft
  • Het vermogen
    Het vermogen van de complete installatie in Wp (u vindt het vermogen in de offerte en/of verkoopovereenkomst)
  • De datum van ingebruikname
    Vul de datum in waarop u het systeem aanmeldt. Hier geldt: beter te vroeg dan te laat.

Meter vervangen voor de zonnepanelen

Heeft u nog een oude elektriciteitsmeter? Dan krijgt u na het aanmelden van de zonnepanelen bij de netbeheerder de melding dat uw meter niet geschikt is. U kunt er dan voor kiezen om die kosteloos door Liander of Enexis te laten vervangen door een ‘Slimme meter’. Wilt u liever uw eigen meter blijven gebruiken? Dat kan ook. In dat geval zal de meter gewoon teruglopen als u energie opwekt. Het is dan niet nodig om nog afzonderlijk te salderen, omdat dit al automatisch gebeurt.

Let op: indien u de eigen meter blijft gebruiken en u die later toch wilt laten vervangen zijn daar wél kosten aan verbonden.

Het is niet verplicht om uw zonnepanelen aan te melden bij de netbeheerder. Zowel de stroomleveranciers als Nuon, Essent, Eneco en alle anderen zullen u dat echter wel aanraden. Alleen op die manier kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om te salderen. U zorgt er daarmee voor dat u financieel beter wordt van de elektriciteit die u opwekt met de zonnepanelen.

U kunt online uw zonnepanelen set kopen en die desgewenst door ons laten installeren. Wij zorgen er daarmee voor dat het systeem klaar is voor gebruik, zodat u elektriciteit kunt gaan opwekken. Houd er rekening mee dat u het systeem zelf dient aan te melden bij de netbeheerder.

Ontdek ons assortiment

Ontdek nu ons assortiment aan zonnepanelen/omvormers en profiteer vandaag nog van onze aanbiedingen!

Vrijblijvende offerte

Bent u ook geïnteresseerd? Vraag nu uw gratis offerte aan en maak gebruik van onze scherpe aanbiedingen!

Contact Zonnepanelen Centra

Twijfelt u nog en heeft u vragen omtrent zonnepanelen (installaties)? Geen probleem! Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij zorgen voor een passend antwoordt!

Wilt u een gratis zonnepanelen offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een scherpe offerte in uw mailbox

Nee, bedankt