Soorten zonnepanelen

Wat is de keuze in de verschillende soorten zonnepanelen? Bij het maken van de keuze voor een zonnepanelen systeem komt er meer bij kijken dan alleen het besluit. Het is aan te raden uzelf te verdiepen in de verschillende soorten zonnepanelen. Op deze manier bent u er ook zeker van dat u geen verkeerde keuzes maakt in uw behoefte van zonnepanelen. Elke soort zonnepaneel heeft zijn eigen voor en nadelen. De keuze voor de soorten zonnepanelen zijn sterk afhankelijk van uw wensen/eisen en uiteraard de ruimte die u beschikbaar heeft gesteld. Uw eis kan bijvoorbeeld zijn dat u een bepaald budget heeft vrij gemaakt. Uw wens kan bijvoorbeeld zijn dat u een x aantal kWh wilt opwekken. Bij dit soort zaken zijn de prijs, kwaliteit en rendement heel belangrijk. Het grootste verschil in de soorten zonnepanelen is het materiaal dat gebruikt wordt voor het fabriceren van de zonnecellen in de zonnepanelen. De zonnecellen voor een monokristallijne, polykristallijne en amorfe zonnepaneel worden gebaseerd op het halfgeleidermateriaal silicium.

Vier soorten zonnepanelen

monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne Zonnepanelen

Bij dit type zonnepanelen bestaan de zonnecellen uit één kristal, en hebben geordende elektroden met een egale zwarte kleur. Monokristallijne zonnepanelen wekken procentueel meer energie op dan polykristallijne zonnepanelen. Een monokristallijn zonnepaneel is duurder in aanschaf dan een polykristallijn zonnepaneel, maar vanwege de grotere opbrengst hoeft u minder zonnepanelen te plaatsen.

Voordelen monokristal zonnepaneel:

+

Eén kristal

+

Maximaal rendement

+

Egale zwarte kleur

Nadelen monokristal zonnepaneel:

-

Duurder ten opzichte van een polykristal zonnepaneel

polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne Zonnepanelen

De zonnecellen in een polykristallijn zonnepaneel bestaan uit meerdere grove kristallen, dit doet men denken aan een schervenpatroon. De goede prijs kwaliteit verhouding van een polykristallijne zonnepaneel doet mensen aansporen dit soort type zonnepaneel aan te schaffen. Mocht u voldoende ruimte hebben op uw dak, schuur en/of gevel adviseren wij u te kiezen voor polykristallijne zonnepanelen.

Voordelen polykristal zonnepaneel:

+

Goedkoper dan monokristal zonnepaneel

+

Goede prijs kwaliteit verhouding

Nadelen polykristal zonnepaneel:

-

Maximaal rendement bij grote oppervlakte

-

Blauw van kleur

amorfe zonnepanelen

Amorfe Zonnepanelen

Bij het type dunne film zonnepanelen wordt gebruik gemaakt van amorf silicum, dit poeder wordt gebruikt in plaats van kristallen. Vanwege het feit dat er geen kristallen worden gebruikt zijn deze type zonnepanelen zeer buigzaam. De prijs ligt aanzienlijk lager dan andere type zonnepanelen, echter is de opbrengst ook het minst. Dunne film zonnepanelen worden alleen gebruikt in situaties waar weinig vermogen nodig is. Vanzelfsprekend is dan ook dat dit type zonnepaneel zeer weinig wordt gebruikt voor woninginstallaties.

Voordelen dunne film zonnepaneel:

+

Zeer buigzaam

+

Goedkoopste type zonnepaneel

Nadelen dunne film zonnepaneel:

-

Minste rendement qua opbrengst

amorfe zonnepanelen

Glas-glas Zonnepanelen

De glas-glas zonnepanelen voegen zich toe aan de lijst van soorten zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn momenteel de nieuwste uitvinding op het gebied van zonnepanelen in de zonne-energie markt. De glas-glas zonnepanelen hebben een langere levensduur ten opzicht van normale zonnepanelen. De glas-glas zonnepanelen hebben de langste levensduur tussen de verschillende soorten zonnepanelen. Voor veel mensen is de prijs momenteel een grote deal breker.

Voordelen glas-glas zonnepaneel:

+

Langere vermogensgarantie

+

Hogere opbrengst op jaarbasis

Nadelen glas-glas zonnepaneel:

-

Veel duurdere prijs ten op zichten van reguliere zonnepanelen

Soorten zonnepanelen vergelijken

Soorten zonnepanelen vergelijken kunt u of meerdere manieren doen. Elke manier van vergelijken is voor een ieder persoon anders. De ene persoon kijkt naar de prijs, terwijl de ander kijkt naar de levensduur voor een duurzamere en groene leefomgeving.

De soorten zonnepanelen kunt u vergelijken op de volgende onderdelen:

  • Opbrengst
  • Levensduur
  • Kosten
  • Garantie

Soorten zonnepanelen rendement

Het rendement van de soorten zonnepanelen is belangrijk om uw investering terug te verdienen. Welke soorten zonnepanelen hebben het hoogste rendement?

Monokristallijne zonnepanelen hebben een hogere opbrengst ten opzichte van polykristallijne zonnepanelen. De geordende elektroden in de zonnecel met één kristal zorgen voor een hoger rendement. De hogere opbrengst komt voornamelijk ook voort ui de hogere wattpiek per zonnepaneel. Er zijn monokristallijne (all black) zonnepanelen leverbaar met een vermogen van 320 wattpiek per zonnepaneel. De polykristallijne zonnepanelen blijven meestal hangen rond de 275 wattpiek.

Ontdek ons assortiment

Ontdek nu ons assortiment aan zonnepanelen/omvormers en profiteer vandaag nog van onze aanbiedingen!

Vrijblijvende offerte

Bent u ook geïnteresseerd? Vraag nu uw gratis offerte aan en maak gebruik van onze scherpe aanbiedingen!

Contact Zonnepanelen Centra

Twijfelt u nog en heeft u vragen omtrent zonnepanelen (installaties)? Geen probleem! Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij zorgen voor een passend antwoordt!