Power optimizer

Een power optimizer is een MPP tracker die elke individuele zonnepaneel verbindt met de centrale omvormer. Op deze manier hebben alle zonnepanelen hun eigen opbrengst. Zo kunt u zien welke zonnepanelen het beste presteren en welke eventueel problemen opleveren.

U kunt de volgende waardes uitlezen van elk individueel zonnepaneel:

 • Het vermogen in Watt per zonnepaneel;
 • De opbrengst in kWh per zonnepaneel;
 • De ampère per zonnepaneel;
 • De voltage per zonnepaneel;
 • Voltage van de power optimizers zelf;

Wel of geen power optimizers?

Of u wel of niet moet kiezen voor power optimizers is geheel afhankelijk van uw situatie. Wanneer u last heeft van (veel) schaduw kunt u kiezen voor een zonnepanelen systeem met power optimizers. Op deze manier zal uw beste zonnepaneel geen hinder ondervinden van de slechte zonnepaneel.

Wanneer u géén last heeft van schaduw of iets dergelijks adviseren wij u geen SolarEdge met power optimizers systeem. De meerprijs t.o.v. een reguliere zonnepanelen systeem is het niet waard. Naast de extra meerprijs zult u niet significant meer energie opwekken. Een grotere investering zorgt voor een langere terugverdientijd.

Power optimizer prijs

Het is algemeen bekent dat zonnepanelen systemen met power optimizers fors duurder zijn dan reguliere zonnepanelen systemen. Dit komt voort uit het feit dat u naast de standaard onderdelen extra betaalt voor de power optimizers. Daarbij komt dat de omvormer van SolarEdge uiteraard duurder is dan reguliere omvormers.

De prijs per Wp (complete zonnepanelen installatie) is doorgaans 2 tot 3 x duurder dan reguliere zonnepanelen systemen.

Het is zonde van uw investering in zonnepanelen wanneer u géén systeem met power optimizers nodig heeft. Zo duurt uw terugverdientijd alsmaar langer en kunt u minder lang genieten van ‘gratis’ groene energie.

Voordelen SolarEdge met power optimizers

 • U kunt besparen op onderhoudskosten
  De power optimizers hebben 25 jaar fabrieksgarantie. De SolarEdge omvormer zelf heeft 12 jaar fabrieksgarantie. Dit is eventueel tegen een meerprijs uit te breiden naar 20 of 25 jaar. De verwachtte levensduur van een SolarEdge omvormer is 15 tot 20 jaar.
 • Toekomstbestendig door flexibiliteit
  Wanneer u uw zonnepanelen systeem op een later tijdstip wilt uitbreiden kunt u dit heel gemakkelijk doen. Elke zonnepaneel is geschikt voor het aansluiten met power optimizers.
 • Veiliger t.o.v. andere systemen
  Bij problemen, oververhitting of losse contactpunten worden de zonnepanelen automatisch teruggebracht van 36 Volt naar 1 Volt per zonnepaneel.
 • Meer individuele opbrengst uit de zonnepanelen
  Met een normale string omvormer kunt u tot 25% opbrengst verliezen bij last van schaduw, en zonder schaduw 6%. Met een power optimizer heeft u hier geen last van gezien de overige zonnepanelen de rest van het systeem niet kunnen beïnvloeden.
 • Geen omkijken naar de opbrengt en werking van de zonnepanelen
  SolarEdge biedt gratis software aan waar u allerlei zaken per zonnepaneel kunt uitlezen.

Ontdek ons assortiment

Ontdek nu ons assortiment aan zonnepanelen/omvormers en profiteer vandaag nog van onze aanbiedingen!

Vrijblijvende offerte

Bent u ook geïnteresseerd? Vraag nu uw gratis offerte aan en maak gebruik van onze scherpe aanbiedingen!

Contact Zonnepanelen Centra

Twijfelt u nog en heeft u vragen omtrent zonnepanelen (installaties)? Geen probleem! Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij zorgen voor een passend antwoordt!