Investeren in zonnepanelen, nu het toch niet mogelijk is om op vakantie te gaan? Het lijkt veel Nederlanders een goed idee, zo blijkt uit cijfers van diverse leveranciers en installateurs van zonnepanelen. En ook online merken we het, uit de verkoopcijfers van zowel de tweede helft van 2020 als het begin van 2021. Er denken veel mensen aan panelen op het dak, wellicht omdat ze weten dat een vakantie er de komende tijd toch nog even niet in zit.

Niet minder aanvragen door de coronapandemie

Het is natuurlijk goed nieuws voor veel bedrijven, die zich bezighouden met zonnepanelen. Dat merken we zelf aan het aantal mensen dat online panelen bestelt. En we hebben daardoor ook goed nieuws voor de installateurs en de leveranciers waarmee we samenwerken.

Ook uit andere hoeken van de branche horen we berichten dat het goed gaat. Daar waar de coronapandemie in veel branches tot problemen heeft geleid geldt dat niet voor de bedrijven die zich bezig houden met panelen, zowel voor op het dak als voor in de weides. Er wordt door Nederlanders flink geïnvesteerd, misschien wel met het geld waar ze anders van op vakantie zouden gaan.

Niet op vakantie in de zomer

Een groot deel van de Nederlanders werkt gewoon door of krijgt in ieder geval het salaris uitbetaald, omdat daarvoor regelingen van de overheid beschikbaar zijn. Aan de andere kant is het niet mogelijk om daarvan op vakantie te gaan. En sterker nog, ook een avondje uit eten of een dagje winkelen zit er niet in. Er lijkt geld over te blijven, dat op een spaarrekening natuurlijk maar weinig oplevert.

Het maakt zonnepanelen een aantrekkelijke investering. Vanaf een paar duizend euro is het mogelijk om een aantal panelen op het dak te laten leggen. Die gaan vervolgens 25 jaar mee, laten zich binnen 6 tot 8 jaar terugverdienen en drukken daarmee meteen de energierekening

Wens om duurzamer te leven

Bovendien merkt bijvoorbeeld Milieu Centraal dat veel Nederlanders de wens hebben om duurzamer te leven. Dat is een trend die een paar jaar geleden is ingezet en die steeds meer anderen weet te bereiken. Door de coronacrisis lijkt de wens bovendien nog groter geworden te zijn.

Veel Nederlanders proberen onafhankelijker te worden, de maandelijkse kosten omlaag te brengen en zoeken daarom naar investeringen. Zonnepanelen zijn dan een heel aantrekkelijke keuze. Natuurlijk hopen we dat de crisis snel tot een einde komt en dat we weer op vakantie kunnen, maar tot die tijd leveren we graag de zonnepanelen waar veel Nederlanders behoefte aan hebben.

Zonnepanelen kopen

Zelf zonnepanelen kopen of vooral benieuwd naar de rekensom voor uw woning of bedrijf? We berekenen graag wat de investering u kost en binnen hoeveel jaar u die weer heeft terugverdiend. Vraag een vrijblijvende offerte aan, waarmee u eenvoudig ontdekt wat de kosten zijn en op welke opbrengst u aan de andere kant kunt rekenen.

Blog: Zonnepanelen in plaats van op vakantie: Nederlander investeert