Zonnepanelen kopen? Daar dachten dieven bij Leek en Tolbert in de buurt van Groningen anders over. Zij hadden het gemunt op de panelen langs de Rijksweg A7. Het installatiebedrijf dat de panelen plaatste is natuurlijk niet blij, maar noemt de diefstal vooral vermakelijk. De dagwaarde van de panelen is inmiddels laag, omdat ze er al lange tijd liggen en hun grootste rendement wat dat betreft al hebben opgeleverd.

Het geeft ondertussen wel aan hoe populair zonnepanelen vandaag de dag zijn. Ze lijken nu zelfs waardevol te worden in de ogen van dieven, die er wellicht hopen op de zwarte markt een mooi bedrag voor te kunnen krijgen. Waar ze echter geen rekening mee lijken te houden is dat de panelen steeds betaalbaarder worden en dat de dagwaarde na verloop van tijd afneemt. Ze leveren dan nog wel hun rendement op, maar zijn niet zo goed geschikt om nog door te verkopen.

Diefstal van zonnepanelen: niet eerder gezien

Het is voor het eerst dat er melding wordt gemaakt van de diefstal van zonnepanelen op deze schaal. Langs de Rijksweg A7 lagen 80 panelen op een speciaal gemaakte constructie, die stuk voor stuk werden weggehaald. Iets dat het installatiebedrijf dat ervoor zorgde nooit had verwacht, maar ondertussen ook wel vermakelijk vindt.

Onder andere RTV Noord besteedde aandacht aan de diefstal, die door de installateur weinig ernstig wordt genoemd. Toch lijkt het belangrijk om deze mogelijke trend in de gaten te houden. Zonnepanelen leveren een interessant rendement op, waardoor steeds meer mensen die kopen en de populariteit daarvan verder toeneemt.

Lage dagwaarde van de panelen

Volgens de installateur hebben de panelen inmiddels een lage dagwaarde. “Ik weet niet of zij beseffen wat ze hebben meegenomen, maar hier zat weinig financiële waarde aan. Die zonnepanelen stonden daar al een x-aantal jaren en hadden een dagwaarde van 20 à 30 euro per stuk,” verklaart hij.

De kans is wat dat betreft klein dat er meer dieven bij zullen komen die zich op de panelen gaan richten. De lage dagwaarde daarvan maakt het niet zo interessant om ze door te verkopen. Veel beter is het om zelf panelen te kopen en die op het dak te (laten) plaatsen, om het rendement daarvan te gebruiken om de panelen terug te kunnen verdienen.

Zonnepanelen kopen: offerte aanvragen

Zelf zonnepanelen kopen? Ze zijn van de grootste waarde op het moment dat u ze vanaf het begin op het dak plaatst. Zo kunt u optimaal gebruik maken van het rendement, vooral als u een specialist laat zorgen voor de ideale plaatsing op het dak. Onder de juiste hoek en in de juiste richting, uiteraard op basis van panelen van A-merken.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten, net als het rendement van de zonnepanelen die u kunt kopen? Vraag online een offerte aan, dan laten we het u graag zien.

Blog: Populariteit zonnepanelen ongekend: panelen gestolen langs Rijksweg A7