Zonnepanelen zijn populair bij huiseigenaren en andere particulieren, net als bijvoorbeeld boerenbedrijven. Bijvoorbeeld in de provincie Utrecht zijn er subsidies beschikbaar, waar zij graag gebruik van maken. De provincie heeft geld beschikbaar gesteld voor een stel jonge boeren, die hun bedrijf verduurzamen met onder andere zonnepanelen. In totaal gaat het om 400.000 euro subsidie.

De boeren mogen het geld gebruiken voor zonnepanelen, net als voor een aantal andere duurzame initiatieven. Ze maken gebruik van de Jonge Landbouwers-regeling, afgekort tot JOLA. In aanmerking komen agrariërs...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De subsidieregeling voor zonnepanelen behoort nog altijd tot de populairste voor huiseigenaren. Ze gebruiken de subsidie in de vorm van de beschikbare salderingsregeling. Die maakt het mogelijk om opgewekte elektriciteit terug te leveren aan het net en daarvoor een vergoeding te ontvangen.

Een rondgang langs particulieren maakt duidelijk dat de zonnepanelen behoren tot de populaire keuzes om te verduurzamen. Er zijn bijvoorbeeld ook subsidies beschikbaar om huishoudens van het gas af te krijgen en hun woning beter te laten isoleren. Die zijn echter niet zo populair als die voor de zonnepa...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Dat zonnepanelen populair zijn was al langer duidelijk. Toch lijkt er voorlopig geen einde te komen aan de groei, zo laat bijvoorbeeld netbeheerder Liander weten. Het bedrijf sloot nog niet eerder zoveel zonnepanelen aan als in 2019.

Inmiddels beheert Liander zo’n 2.222 megawatt aan aangesloten vermogen. Dat is de helft meer dan in 2018, waarmee 2019 een geweldige groei heeft laten zien. De groei vond plaats in zowel Noord-Holland, Friesland, Flevoland en Gelderland, net als in het deel van Zuid-Holland waar de netbeheerder actief is.

Grote groei in Friesland

In alle gebieden waa...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Er blijven nieuwe projecten bijkomen die grote aantallen zonnepanelen realiseren. Bijvoorbeeld voor de Bavelse Berg, waar de zonneweide een kleine 100.000 panelen krijgt.

Het wordt op die manier in één klap een van de grootste zonneparken van Nederland. De financiering is inmiddels rond, waardoor de verschillende initiatiefnemers aan de slag kunnen met de aanleg ervan.

Lichtdoorlatende zonnepanelen

Het gaat om een zonnepark op de voormalige vuilstort van de Bavelse Berg. Er is zo’n 30 hectare aan ruimte beschikbaar, die elektriciteit moet gaan opwekken voor 10.000 huishoudens. D...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen zijn niet nieuw, maar de enorme aandacht daarvoor en populariteit ervan is dat wel. Niet eerder wilden zoveel mensen panelen plaatsen op hun woning en ook bedrijven maken er op grote schaal gebruik van.

Wat is er in de loop der jaren veranderd, waardoor we nu massaal aan de PV-panelen zijn? Het heeft vooral te maken met de lagere prijzen en het hogere rendement. Bovendien zien we de panelen overal om ons heen, waarmee duidelijk wordt dat dit een goed moment is om erin te investeren.

Goedkoper dan in het verleden

De zonnepanelen zijn vandaag de dag een stuk goedkoper...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen en Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer denkt dat dit een uitstekende combinatie zou kunnen zijn. Tot nu toe wordt er op de luchthaven in zeer beperkte mate gebruik van gemaakt, wat volgens de gemeente een gemiste kans is.

Schiphol kan de zonnepanelen gebruiken om elektriciteit op te wekken, om meer duurzaam te opereren. Bijkomend voordeel is dat de panelen geschikt blijken om de overlast van ganzen tegen te gaan. De luchthaven kan twee vliegen in één klap slaan. Het lijkt wat dat betreft geen kwestie van óf de panelen er komen, maar slechts wannéer dat het geval zal zijn.

...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen liggen op het dak, buiten de woning. Tenminste, dat is tot nu toe gebruikelijk. Als het aan een aantal wetenschappers ligt zullen we daar in de toekomst heel anders over denken. Zij werken aan panelen die we ook binnen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als de daken er in Nederland mee vol liggen.

Het gaat om een aantal wetenschappers aan de Technische Universiteit Delft. Zij staan bekend om hun vooruitstrevende ideeën. Deze keer willen ze laten zien dat we de panelen ook op manieren kunnen gebruiken die we tot nu toe nog niet kenden.

Organische zonnecellen in huis

De z...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Steeds meer provincies in Nederland zien de kracht van zonnepanelen en investeren flink in grote parken om elektriciteit op te wekken. Een goed voorbeeld is het nieuwe zonnepark in midden-Groningen bij Sappemeer. Het gaat om 316.000 zonnepanelen. Het park zal in november open gaan, om vanaf dat moment een grote hoeveelheid duurzame elektriciteit op te wekken.

Het is het op dat moment grootste zonnepark van Nederland, waarmee Groningen weer eens laat zien voorop te lopen als het gaat om technologie. De verwachting is vervolgens dat zo’n 32.000 huishoudens er gebruik van kunnen maken. Het z...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Bezitters van zonnepanelen hadden opnieuw een geweldige zomer, waarin de opbrengst weer door het dak ging. Er was zelfs bijna sprake van een recordoogst, al viel de geweldige zomer van 2018 net niet te overtreffen.

Dat is bijvoorbeeld het geval op vliegveld Eelde, bij Groningen. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 zonnepanelen geplaatst. Dat is pas de helft van het aantal dat er uiteindelijk moet komen, wat goed aangeeft hoeveel ruimte er beschikbaar is. De panelen gaan enorm veel zonnestroom opwekken, zodat het vliegveld daar gebruik van kan maken en dat het bovendien elektriciteit terug k...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Welke locaties zijn het best geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen? Vliegvelden behoren daar in ieder geval toe, omdat ze enorm veel vierkante meters beschikbaar hebben.

Dat is bijvoorbeeld het geval op vliegveld Eelde, bij Groningen. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 zonnepanelen geplaatst. Dat is pas de helft van het aantal dat er uiteindelijk moet komen, wat goed aangeeft hoeveel ruimte er beschikbaar is. De panelen gaan enorm veel zonnestroom opwekken, zodat het vliegveld daar gebruik van kan maken en dat het bovendien elektriciteit terug kan leveren aan het elektriciteitsnet. ...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 111 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wilt u een gratis zonnepanelen offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een scherpe offerte in uw mailbox

Nee, bedankt