Brancheorganisatie Holland Solar pleit voor zonnepanelen op zowel de daken van huishoudens als bedrijven als ook zonneparken ter aanvulling daarop. De organisatie reageert daarmee op berichtgeving in Nieuwsuur en een oproep om te stoppen met grote parken vol met zonnepanelen.

Volgens het programma zouden we vooral panelen aanleggen in grote parken, terwijl de daken nog veel meer ruimte en mogelijkheden bieden. Holland Solar is het daar niet mee eens en geeft aan dat juist de daken de populairste keuze zijn.

Meer dan een miljoen huishoudens

De brancheorganisatie reageert: “I...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen vragen om een investering, die zich zodra de zon schijnt vanzelf terugverdient. Dat duurt een aantal jaren, afhankelijk van hoeveel de zon schijnt en het rendement van de panelen.

Verschillende media vragen regelmatig eigenaren van zonnepanelen naar hun ervaringen. Zoals ook Uwe Smit (76) uit Julianadorp, die daarover in gesprek ging met het AD. Hij vertelde dat hij alleen woont in een woning uit 1989. Sindsdien is daar niets extra’s meer aan aangebracht, al was de isolatie gelukkig al goed op orde.

Hij vertelt: “Ik heb vloerverwarming die wordt verwarmd met een hy...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen waren niet eerder zo populair, een nog steeds sterk groeiend aantal huishoudens in Nederland maakt er gebruik van. En dat is goed nieuws voor het milieu, scheelt in de portemonnee en brengt tegelijkertijd een nieuwe uitdaging met zich mee.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de panelen interessant en aantrekkelijk blijven, ook als het straks minder loont om te salderen? Op dit moment is het nog goed mogelijk om de opgewekte stroom te verrekenen met dat wat er bijvoorbeeld ’s avonds, ’s nachts en in de wintermaanden nodig is. Toch wordt dit de komende jaren waarschijnlijk nog...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Investeren in zonnepanelen, nu het toch niet mogelijk is om op vakantie te gaan? Het lijkt veel Nederlanders een goed idee, zo blijkt uit cijfers van diverse leveranciers en installateurs van zonnepanelen. En ook online merken we het, uit de verkoopcijfers van zowel de tweede helft van 2020 als het begin van 2021. Er denken veel mensen aan panelen op het dak, wellicht omdat ze weten dat een vakantie er de komende tijd toch nog even niet in zit.

Niet minder aanvragen door de coronapandemie

Het is natuurlijk goed nieuws voor veel bedrijven, die zich bezighouden met zonnepanelen. Da...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De goede installatie van zonnepanelen draagt sterk bij aan het rendement daarvan. We werken bij ZonnepanelenCentra samen met ervaren installateurs, die goed weten hoe de PV-systemen het best presteren en zoveel mogelijk duurzame elektriciteit opwekken.

Ze werken daarbij netjes volgens de NEN-normen, die belangrijk zijn voor de installatie van deze systemen. NEN werkt ondertussen aan een nieuwe norm, namelijk de 4010 in plaats van de 1010. De nieuwe norm is een stuk beter leesbaar, om het voor bijvoorbeeld installateurs van zonnepanelen duidelijker te maken hoe ze moeten werken.

...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Als het aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken ligt komt er geen automatische OZB-korting voor de eigenaren van zonnepanelen. De panelen op het dak dragen bij aan een meer duurzaam (energie)karakter van het huis, maar een automatische korting op de belasting is volgens haar niet op z’n plaats. Ze wil wel nadenken over een groene heffingskorting, die breder inzetbaar is dan aan de hand van de panelen alleen.

Aanleiding voor de vragen is een zaak van een huiseigenaar, die aanvocht dat hij meer OZB-belasting moest betalen sinds er zonnepanelen waren geplaatst. De gemeente rede...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Met drie nieuwe zonnepanelenparken in Noord-Nederland is er 152 megawattpiek aan vermogen beschikbaar gekomen. Het zijn nieuwe zonnepanelen, die samen goed zijn voor de energiebehoefte van meer dan 50.000 huishoudens.

De opening van het park was iets moeilijker dan normaal, omdat er 16 kilometer aan hoogspanningskabel voor nodig was. Alleen op die manier kon het systeem worden aangesloten op de rest van het netwerk.

Geschikt voor 50.000 huishoudens

Het gaat in totaal om 3 parken, die samen goed zijn voor 152 megawattpiek. Het grootste park is goed voor 101 megawattpiek, me...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Steeds meer huishoudens in Utrecht hebben zonnepanelen op de daken. Dat is een goed teken, zowel voor het milieu als voor de gemeente. Inmiddels liggen de panelen op 17 procent van alle daken, terwijl dat een jaar eerder nog maar 13 procent was.

De stad heeft zich tot doel gesteld om in 2025 op 20 procent van de daken zonnepanelen te hebben liggen. Met nog een paar jaar te gaan lijkt het erop dat Utrecht dat doel kan gaan halen.

Opvallend is dat de stijging al een aantal jaren door gaat. In 2018 lag er bijvoorbeeld op pas 8 procent van de huizen een zonnepaneel. Met name de w...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Het aantal zonnepanelen op daken in Nederland neemt nog altijd snel toe. Dat geldt voor de huizen van particulieren net als voor de daken van bedrijven. Toch heeft die laatste groep het lastig, omdat de eisen op dit gebied steeds strenger worden.

Veel mensen weten dit vooral door ijsstadion Thialf, dat te maken kreeg met allerlei strikte en strenge eisen. Het maakt het lastig om het dak te voorzien van zonnepanelen, die daar geweldig werk zouden kunnen doen. Het dak is goed geschikt om ontzettend veel elektriciteit op te wekken, zowel voor eigen gebruik als voor de bredere omgevin...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Steeds meer gemeenten voelen de noodzaak om te verduurzamen. En dat niet alleen, ze zien in een meer duurzame energievoorziening bovendien een mogelijkheid om op termijn kosten te besparen.

Er is al jarenlang veel interesse in zonnepanelen. Daarnaast ontdekken steeds meer gemeenten de mogelijkheden van windenergie. Het stelt ze voor een keuze, namelijk die tussen windturbines of panelen om elektriciteit uit zonlicht op te wekken. En sommige gemeenten gebruiken de beide methoden, om tot een zo hoog mogelijk rendement te komen. Bovendien is het aan de hand daarvan mogelijk om het dra...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 156 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5