Op zoek naar zonnepanelen met subsidie? Het is ook in 2021 weer mogelijk om een tegemoetkoming in de kosten aan te vragen. Dat kan via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), waarmee opnieuw een bedrag van tientallen miljoenen beschikbaar is gemaakt.

De subsidie is er onder andere voor zonnepanelen, net als voor zonneboilers en andere duurzame initiatieven. De overheid wil zoveel mogelijk consumenten bewegen om een duurzame keuze te maken, waarmee ze minder energie verbruiken of dat zelf duurzaam kunnen opwekken. Zonnepanelen zijn daar een goed voorbeeld van, daarom maken ze ook het komende jaar weer onderdeel uit van de subsidie.

Investeringssubsidie Duurzame Energie

De investeringssubsidie is er al een aantal jaren. De overheid bepaalt per jaar welke investeringen en maatregelen er in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. Op die manier is er ook naar 2021 gekeken, om vast te stellen of bijvoorbeeld zonnepanelen daar onderdeel van uit kunnen maken.

De subsidie is beschikbaar voor panelen die geplaatst worden tussen 4 januari 2021 en 31 december 2021. Dit geldt voor consumenten, net als voor scholen, zorginstellingen en bedrijven binnen het MKB die daarin investeren. Op die manier is het de bedoeling om zoveel mogelijk mensen te motiveren om een duurzame keuze te maken, waarbij de subsidie dit extra aantrekkelijk maakt.

40 miljoen voor zonnepanelen

De ISDE is er voor meer dan de zonnepanelen alleen. Het gaat in totaal om meer dan 100 miljoen euro, die bedoeld is om mensen te bewegen duurzaam te kiezen en investeringen te doen. Die verdienen zich uiteindelijk makkelijk terug, omdat we in heel Nederland minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen.

Voor de zonnepanelen alleen is een bedrag beschikbaar van 40 miljoen euro. Dat betekent een behoorlijke subsidie, die er waarschijnlijk voor gaat zorgen dat er ook komend jaar weer veel dagen mee worden vol gelegd. Bovendien is het mogelijk om de panelen op de grond en op andere plekken te plaatsen, ook dankzij de subsidie die het rendement verhoogt en meer oplossingen aantrekkelijk maakt.

Tussen 15 en 100 kilowattpiek

Wilt u gebruik maken van de subsidie voor zonnepanelen en bent u benieuwd naar de voorwaarden daarvoor? Het is belangrijk dat u voldoende vermogen opwekt, al mag dit aan de andere kant ook weer niet te veel zijn.

De subsidie voor zonnepanelen is er voor projecten die minimaal 15 kilowattpiek aan vermogen opwekken. De bovengrens ligt aan de andere kant op 100 kilowattpiek. Op die manier voorkomt de overheid dat ook de grootste projecten en investeringen hier gebruik van kunnen maken.

Zonnepanelen kopen

Zelf zonnepanelen kopen of vooral benieuwd naar de rekensom voor uw woning of bedrijf? We berekenen graag wat de investering u kost en binnen hoeveel jaar u die weer heeft terugverdiend. Vraag een vrijblijvende offerte aan, waarmee u eenvoudig ontdekt wat de kosten zijn en op welke opbrengst u aan de andere kant kunt rekenen.

Blog: Zonnepanelen weer in ISDE: 40 miljoen beschikbaar voor 2021