Nieuws van Zonnepanelen Centra

In 2019 werden er meer zonnepanelen dan ooit geïnstalleerd. De populariteit lijkt niet te stuiten, zowel in Nederland als in de landen om ons heen. En ook in de rest van de wereld, waarin er op grote schaal gebruik wordt gemaakt van deze duurzame energiebron.

Wereldwijd beschikken we inmiddels over 627 gigawattpiek aan vermogen om elektriciteit op te wekken uit zonlicht. Van dat totale vermogen werd maar liefst 115 gigawattpiek in 2019 geplaatst. Dat betekent de grootste stijging tot nu toe, zoals blijkt uit cijfers van het IEA.

5 procent van alle gevraagde elektriciteit

Uiteraard wor...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De coronacrisis raakt complete samenlevingen en alle economieën ter wereld. Het is daarom niet vreemd dat ook de markt voor zonnepanelen ermee te maken heeft. Toch lijkt het erop dat het de installateurs vooral wat lucht zal geven, omdat de vraag de komende tijd iets minder groot zal zijn.

De afgelopen maanden en jaren is de vraag naar zonnepanelen steeds verder toegenomen. Particulieren en bedrijven maken er op grote schaal gebruik van, om duurzaam elektriciteit op te wekken. En om de kosten te drukken door te investeren in een PV-systeem, waardoor de energierekening omlaag kan.

Wereld...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen kopen? Het is belangrijk om u daarover goed te laten informeren. Zodat u eruit kunt halen wat erin zit, en daar bovendien een zo scherp mogelijke prijs voor betaalt. Als degelijke investering, waarmee u kunt rekenen op een hoog rendement.

Belangrijke informatie: 3 handige tips

Ondertussen hoeft het niet moeilijk te zijn, bijvoorbeeld 3 van onze handige tips:

  • Beschikbare subsidie(s)
  • Meer dan 15 jaar gratis stroom
  • Altijd opbrengst

1. Beschikbare subsidie(s)

De btw over de zonnepanelen hoeft u niet te betalen. Het is de belangrijkste subsidie, die de panelen 21% go...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Sommige initiatieven zijn het dubbel waard om vermeld te worden, omdat het gaat om meer dan het plaatsen van zonnepanelen alleen. Zoals op een fabriek in Westerhoven, net onder Eindhoven. Men bouwt er elektrische vrachtwagens en heeft besloten om het dak vol te leggen met zonnepanelen. Een duurzame keuze, voor een bedrijf dat op een duurzame manier werkt aan een andere manier van transport.

Zonnepanelen op het dak

De 1.500 zonnepanelen op het dak moeten jaarlijks 387 megawattuur aan elektriciteit gaan opwekken. Die elektriciteit komt de fabriek natuurlijk goed van pas, al zou het daarmee...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De Tweede Kamer is kritisch op het kabinet, als het gaat om de afbouw van de mogelijkheid om stroom van zonnepanelen te salderen. Het is de mogelijkheid om de opgewekte stroom betaald terug te leveren aan het stroomnet. Voor een interessante vergoeding, die helpt om de investering in de panelen snel terug te verdienen.

Er is al langer kritiek vanuit verschillende partijen, die willen dat eigenaren van zonnepanelen langer van die mogelijkheid gebruik kunnen blijven maken. Daar hebben zich nu meer partijen bij aangesloten, die samen optrekken. Ze hebben de minister van Economische Zaken gev...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen hebben zich de laatste jaren meer dan bewezen. Bezitters weten, ze leveren ontzettend veel elektriciteit op, ook in Nederland. De afgelopen zomers waren uitstekend en ook de maand maart van 2020 was een goede. Dankzij een groot aantal zonuren. En dankzij, het gebrek aan vliegtuigstrepen in de lucht.

De aanleiding is natuurlijk vervelend, omdat het ontzettend veel mensen raakt. Direct, indirect en anders economisch. Toch heeft het ook een belangrijk voordeel, namelijk dat er niet of nauwelijks sprake is van vliegverkeer. Waardoor de lucht strakker blauw is dan ooit, en bijvoor...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen uit China, ze zijn wereldwijd de standaard geworden. Dankzij de goede kwaliteit en de scherpe prijzen. Die de laatste tijd in het geding zijn, door de problemen met de productie. Het Coronavirus heeft veel fabrieken stilgelegd, waardoor ze niet konden produceren en het aanbod snel is afgenomen.

In China wordt alles inmiddels weer langzaam opgepakt, omdat het virus voor een groot deel onder controle lijkt. Dat betekent aan de andere kant nog niet dat de productie weer op niveau is. Daardoor is het de komende tijd lastig om aan de vraag van consumenten te voldoen, laat staan d...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zeeland lijkt de zonnepanelen-hoofdstad van Nederland te willen worden. Tenminste, de zonnepanelen-provincie natuurlijk. Door in 2030 maar liefst 1 gigawattpiek op te wekken, met het vermogen dat er beschikbaar is.

Al eerder werd er een plan gepresenteerd om toe te werken naar 1 gigawatt aan beschikbaar vermogen. Het leek een zeer ambitieus plan, dat de provincie herhaald heeft en waar men dus serieus over lijkt. Als eerste van de 30 RES-regio’s in Nederland, om het goede voorbeeld te geven aan de rest van de provincies en regio’s.

Planbureau voor de Leefomgeving

Eigenlijk hoeve...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De gemeente Schagen gaat zonnepanelen plaatsen op een geluidsscherm. Tenminste, het plan ligt er. Het is nog niet helemaal zeker of het lukt om de panelen erop te bevestigen en het scherm daarmee een dubbele functie te geven.

Het gaat om de Muggenbrug in Schagen, die op die manier elektriciteit moet gaan opwekken voor de regio. Waarmee de gemeente een duurzaam initiatief kan ontplooien. Als het allemaal lukt, iets dat eerder al mogelijk bleek uit een onderzoek van Rijkswaterstaat, TNO en Heijmans. Toch is het nog niet helemaal zeker of het uiteindelijk gerealiseerd kan worden, waardoor he...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen op het dak zijn niet meer weg te denken. Zowel particulieren als bedrijven maken er op grote schaal gebruik van. De dakoppervlakken zijn daar goed voor geschikt en de investering in de panelen verdient zich over het algemeen makkelijk terug.

Bedrijven zoeken daarnaast naar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld als het dak het gewicht van de panelen niet aan kan. Of als het dak al vol ligt en een bedrijf zoekt naar meer mogelijkheden om duurzame stroom op te wekken.

Bijvoorbeeld met panelen langs de wand, om ze op een heel andere manier toe te passen. Iets dat steeds beter luk...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 121 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wilt u een gratis zonnepanelen offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een scherpe offerte in uw mailbox

Nee, bedankt