Nieuws van Zonnepanelen Centra

Er blijven nieuwe projecten bijkomen die grote aantallen zonnepanelen realiseren. Bijvoorbeeld voor de Bavelse Berg, waar de zonneweide een kleine 100.000 panelen krijgt.

Het wordt op die manier in één klap een van de grootste zonneparken van Nederland. De financiering is inmiddels rond, waardoor de verschillende initiatiefnemers aan de slag kunnen met de aanleg ervan.

Lichtdoorlatende zonnepanelen

Het gaat om een zonnepark op de voormalige vuilstort van de Bavelse Berg. Er is zo’n 30 hectare aan ruimte beschikbaar, die elektriciteit moet gaan opwekken voor 10.000 huishoudens. D...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen zijn niet nieuw, maar de enorme aandacht daarvoor en populariteit ervan is dat wel. Niet eerder wilden zoveel mensen panelen plaatsen op hun woning en ook bedrijven maken er op grote schaal gebruik van.

Wat is er in de loop der jaren veranderd, waardoor we nu massaal aan de PV-panelen zijn? Het heeft vooral te maken met de lagere prijzen en het hogere rendement. Bovendien zien we de panelen overal om ons heen, waarmee duidelijk wordt dat dit een goed moment is om erin te investeren.

Goedkoper dan in het verleden

De zonnepanelen zijn vandaag de dag een stuk goedkoper...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen en Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer denkt dat dit een uitstekende combinatie zou kunnen zijn. Tot nu toe wordt er op de luchthaven in zeer beperkte mate gebruik van gemaakt, wat volgens de gemeente een gemiste kans is.

Schiphol kan de zonnepanelen gebruiken om elektriciteit op te wekken, om meer duurzaam te opereren. Bijkomend voordeel is dat de panelen geschikt blijken om de overlast van ganzen tegen te gaan. De luchthaven kan twee vliegen in één klap slaan. Het lijkt wat dat betreft geen kwestie van óf de panelen er komen, maar slechts wannéer dat het geval zal zijn.

...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen liggen op het dak, buiten de woning. Tenminste, dat is tot nu toe gebruikelijk. Als het aan een aantal wetenschappers ligt zullen we daar in de toekomst heel anders over denken. Zij werken aan panelen die we ook binnen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als de daken er in Nederland mee vol liggen.

Het gaat om een aantal wetenschappers aan de Technische Universiteit Delft. Zij staan bekend om hun vooruitstrevende ideeën. Deze keer willen ze laten zien dat we de panelen ook op manieren kunnen gebruiken die we tot nu toe nog niet kenden.

Organische zonnecellen in huis

De z...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Steeds meer provincies in Nederland zien de kracht van zonnepanelen en investeren flink in grote parken om elektriciteit op te wekken. Een goed voorbeeld is het nieuwe zonnepark in midden-Groningen bij Sappemeer. Het gaat om 316.000 zonnepanelen. Het park zal in november open gaan, om vanaf dat moment een grote hoeveelheid duurzame elektriciteit op te wekken.

Het is het op dat moment grootste zonnepark van Nederland, waarmee Groningen weer eens laat zien voorop te lopen als het gaat om technologie. De verwachting is vervolgens dat zo’n 32.000 huishoudens er gebruik van kunnen maken. Het z...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Bezitters van zonnepanelen hadden opnieuw een geweldige zomer, waarin de opbrengst weer door het dak ging. Er was zelfs bijna sprake van een recordoogst, al viel de geweldige zomer van 2018 net niet te overtreffen.

Dat is bijvoorbeeld het geval op vliegveld Eelde, bij Groningen. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 zonnepanelen geplaatst. Dat is pas de helft van het aantal dat er uiteindelijk moet komen, wat goed aangeeft hoeveel ruimte er beschikbaar is. De panelen gaan enorm veel zonnestroom opwekken, zodat het vliegveld daar gebruik van kan maken en dat het bovendien elektriciteit terug k...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Welke locaties zijn het best geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen? Vliegvelden behoren daar in ieder geval toe, omdat ze enorm veel vierkante meters beschikbaar hebben.

Dat is bijvoorbeeld het geval op vliegveld Eelde, bij Groningen. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 zonnepanelen geplaatst. Dat is pas de helft van het aantal dat er uiteindelijk moet komen, wat goed aangeeft hoeveel ruimte er beschikbaar is. De panelen gaan enorm veel zonnestroom opwekken, zodat het vliegveld daar gebruik van kan maken en dat het bovendien elektriciteit terug kan leveren aan het elektriciteitsnet. ...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Veel boerenbedrijven hebben te maken met asbest op het dak, terwijl ze graag gebruik zouden maken van zonnepanelen. Essent biedt ze de mogelijkheid om het nuttige met het aangename te verenigen. Het energiebedrijf haalt gratis asbest van het dak, om in ruil daarvoor zonnepanelen neer te leggen. Boeren hebben daarmee de mogelijkheid om tot tienduizenden euro’s te besparen, terwijl ze bovendien een duurzame bijdrage doen.

Het is een innovatieve oplossing, net als de dakramen speciaal ontwikkeld voor zonnepanelen (https://www.zonnepanelencentra.nl/nieuws/dakramen-speciaal-voor-zonnepanelen-o...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Vijftien bedrijven in Amersfoort slaan de handen ineen om een groot aantal zonnepanelen te plaatsen. Het gaat om honderden vierkante meters aan PV-panelen, waarmee ze een belangrijke stap zetten om volledig CO2-neutraal en circulair te kunnen ondernemen.

De bedrijven maakten dit bekend tijdens de bijeenkomst Zonnepanelen, georganiseerd door het parkmanagement van De Wieken Vinkenhoef. Het management moedigt bedrijven in heel Amersfoort aan om hun dak beschikbaar te maken voor het plaatsen van zonnepanelen. Alle vierkante meters zijn welkom, bijvoorbeeld totdat de panelen daadwerkelijk onz...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De gemeente Bergen op Zoom vindt het belangrijk om een duurzaam voorbeeld te geven aan haar inwoners. Dat lukt bijvoorbeeld met zonnepanelen op de gemeentewerf, waarvoor ook een tweede locatie ingericht zal worden.

Er is al sprake van 500 zonnepanelen, die laten zien hoe goed het mogelijk is om daar gebruik van te maken. Binnenkort worden er nog eens honderd toegevoegd en er liggen plannen voor nog honderden panelen extra. Het zijn niet de aantallen waar ProRail aan denkt, maar het is wel een goed voorbeeld van een lokale overheid die het initiatief neemt om een voorbeeld te stellen.

...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 108 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wilt u een gratis zonnepanelen offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een scherpe offerte in uw mailbox

Nee, bedankt