Nieuws van Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen op basis van huurkoop: wat betekent dat en is het een goed idee? Het is een vraag die we van steeds meer klanten krijgen. Bijvoorbeeld vanwege initiatieven zoals die van Nuon en andere energieleveranciers. Die proberen zonnepanelen op die manier beter betaalbaar te maken.

Met name bedrijven kiezen regelmatig voor huurkoop, maar is dat ook voor particulieren een goed idee? U dient dan namelijk rekening te houden met extra kosten, naast die voor de aanschaf van de panelen. Daar staat tegenover dat de aanschafkosten voor de panelen verspreid worden over een langer...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Benieuwd of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Dat kunt u bepalen aan de hand van een aantal belangrijke factoren. Maar, nog gemakkelijker is het deskundige oog van een ervaren adviseur. Gewoon bij u thuis, zodat u samen het dak kunt beoordelen en na kunt gaan wat er mogelijk is.

We komen graag bij u thuis langs, om advies uit te brengen. Zodat u niet zomaar zelf zonnepanelen hoeft te kopen. Wij beoordelen of u dak geschikt is en geven aan hoeveel panelen erop passen. Om de mogelijkheden alvast af te stemmen op de montage, zodat u daar optimaal gebruik van kunt maken. Zon...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen op het dak, in weilanden en zelfs ver in de zee. Geen plek lijkt meer te gek te zijn. Nederland is definitief om, nadat het een aantal jaren heeft geduurd om aan de panelen te wennen. Inmiddels maken steeds meer mensen daar gebruik van, mede omdat de kosten een stuk lager liggen dan een aantal jaar geleden.

Meer mensen gaan actief op zoek naar mogelijkheden en bepalen bijvoorbeeld of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. En ook in de media verschijnen steeds vaker berichten over zonnepanelen op bijzondere plekken.

"Geen plek is te gek"

Een a...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De opbrengst is een van de belangrijkste eigenschappen van zonnepanelen. Immers, die opbrengst aan elektriciteit zorgt ervoor dat u de investering in de panelen kunt terugverdienen.

Toch is er nog iets anders van belang voor veel mensen. Namelijk, de kleur. Blauwe of zwarte panelen hebben een heel andere uitstraling op het dak van de woning. Maar, wat doet die kleur met de opbrengst? Er gaan veel verhalen de ronde, maar tegenwoordig ligt de opbrengst van de beide kleuren min of meer gelijk.

Min of meer gelijk

De kleur van de panelen heeft te maken met de ge...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Salderen kost de overheid geld. En is dus gunstig voor u als consument. U krijgt dankzij de mogelijkheid tot salderen eigenlijk subsidie op de zonnepanelen, waardoor de terugverdientijd daarvan terug kan lopen naar slechts 5 jaar.

Hoe zit dat, want wat is dat salderen eigenlijk? En hoe is dat van invloed op de terugverdientijd van de zonnepanelen? We zetten een paar belangrijke zaken op een rij. Over wetswijzigingen uit het verleden, net als veranderingen die eraan zitten te komen.

Wat is salderen?

Salderen is niets anders dan het terugleveren van elektr...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Welke zonnepanelen test kunt u het best gebruiken om een keuze te maken? Fabrikanten doen tests met hun eigen panelen en bijvoorbeeld de Consumentenbond gaat regelmatig na wat de terugverdientijd is.

De beste test is er wat ons betreft één in de praktijk. Door te werken aan projecten waarbij we zonnepanelen plaatsen. Om ervoor te zorgen dat klanten zelf hun elektriciteit op kunnen wekken. Zodat de stroomrekening daalt en ze bovendien duurzaam bezig zijn.

Zonnepanelen test: overzicht van projecten

We presenteren u bij wijze van zonnepanelen test daarom gra...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Een set zonnepanelen is een goed begin, maar het is tevens belangrijk om die netjes op het dak te (laten) installeren. Dat betekent dat u er een omvormer bij nodig heeft, dat u rekening moet houden met bekabeling en dat de meterkast wellicht aangepast dient te worden.

Technische zaken waar u weinig verstand van heeft? Laat dan uw zonnepanelen installeren door onze professionals. Zodat het systeem optimaal werkt en u het maximale rendement kunt halen uit de panelen die u op het dak plaatst.

Installeren op een plat of schuin dak

De installatie van zonnepanelen en...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Benieuwd of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Dat hangt van een paar verschillende manieren af. Onder andere de Consumentenbond deed er onderzoek naar. En ook fabrikanten delen adviezen, om te bepalen in hoeverre u gebruik kunt maken van zonnepanelen. We zetten de belangrijkste adviezen op een rij, zodat u zelf een afweging kunt maken.

De juiste hellingshoek (of een plat dak)

Een plat dak is per definitie goed geschikt voor zonnepanelen. Mits er voldoende ruimte beschikbaar is. U kunt dan namelijk zelf de richting en hellingshoek bepalen.

Bij een schuin dak ben...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Het is belangrijk om de zonnepanelen op het dak goed schoon te houden. Fabrikanten adviseren de panelen in ieder geval ieder kwartaal een keer te inspecteren. Om te kijken of ze nog goed schoon zijn en om eventuele vervuilingen weg te halen.

Tip: gebruik op een schuin dak altijd een valbeveiliging. Veiligheid voor alles, voordat u het dak op gaat om de zonnepanelen schoon te maken.

Vuil en viezigheid kan een nadelige invloed hebben op het rendement van de zonnepanelen. Het is daarom verstandig om die goed schoon te houden. Zorg er ondertussen voor dat u dat veilig doe...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Een 1 fase of een 3 fasen omvormer: twee verschillende modellen voor verschillende situaties. Maar hoe weet u wat u nodig heeft en wat u kunt (laten) aansluiten in de groepenkast? We zetten een paar belangrijke eigenschappen en overwegingen voor u op een rij.

Kijk bijvoorbeeld goed naar het aantal zonnepanelen dat u wilt plaatsen, net als de hoofdaansluiting. Daarnaast is het de moeite waard om de voor- en nadelen van een 1 fase of een 3 fasen omvormer naast elkaar te zetten. Zodat u een goede aansluiting kunt (laten) maken op de groepenkast.

Aantal zonnepanelen op het dak en de hoofdaan...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 39 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4