Nieuws van Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen plaatsen op het eigen dak? In grote steden als Amsterdam valt dat niet altijd mee. Vele appartementen hebben geen eigen dak, waardoor inwoners op zoek moeten naar alternatieven. En dat valt niet altijd mee, vanwege de vraag die groter is dan het aanbod.

Een tijdje geleden werd er bekend gemaakt dat de Gashouder van de Westergasfabriek zonnepanelen zal gaan krijgen. Het gaat in totaal om 1.024 panelen. Er bleek ontzettend veel belangstellingen onder de 155 leden. Dat betekent dat coöperatie Ecostroom de panelen binnen korte tijd verkocht had, terwijl er veel meer mensen g...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De populariteit van zonnepanelen blijft verder toenemen. Eerder al bleek dat Dordrecht grootse plannen heeft en binnenkort opent er ook in Gelderland in Volkel een enorme zee van zonnepanelen.

Het gaat om meer dan 44.000 panelen, die elektriciteit op gaan wekken voor meer dan 3.500 huishoudens. Is een groot gebied langs de N264, waardoor niemand er last van heeft en de ruimte op die manier meteen een nuttige bestemming krijgt. Het wordt een project waarin bewoners zelf kunnen gaan deelnemen. Dat betekent dat ze elektriciteit op kunnen gaan wekken en daar een leuk rendement mee kunnen mak...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen kopen, maar daar niet het geld voor beschikbaar? Enthousiaste ondernemers proberen zoveel mogelijk mensen uit te leggen over de alternatieven die er beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld door middel van een duurzaamheidslening. Die maakt het mogelijk om wél panelen op het dak te laten leggen, maar daar nu nog níet meteen voor te betalen.

Tenminste, er is sprake van maandelijkse termijnen voor de zonnepanelen. Die maandelijkse termijnen komen echter in plaats van de betalingen aan de energiemaatschappij voor de elektriciteit. Op die manier blijft het per saldo even duur. Met als bel...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De Nijmeegse Vierdaagse is een jaarlijks terugkerend evenement met tienduizenden deelnemers en een veelvoud aan enthousiaste bezoekers. Het evenement wil de komende jaren werken aan een energieneutrale en uiteindelijk klimaatneutrale organisatie. Daarvoor zijn bijvoorbeeld zonnepanelen nodig. In samenwerking met ZLTO wil de organisatie 50.000 biertjes laten doneren om die aan te kunnen schaffen.

Energieneutraal en klimaatneutraal organiseren

De Stichting Vierdaagse Feesten heeft samen met de ZLTO-afdeling in Land van Cuijk en Rijk van Nijmegen een intentieverklaring getekend om...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Het gaat al een tijdje erg goed met zonnepanelen in Nederland. Tenminste, als we kijken naar de aanschaf en het gebruik daarvan. Bijvoorbeeld bij de Afsluitdijk, waar een enorm project plaatsvindt. Daar doet een nieuw bedrijf in Zaandam straks nog een flinke schep bovenop, door zelf zonnepanelen te gaan produceren.

Nederlandse zonnepanelen voor de complete Europese markt. Tegen de stroom in, waarbij producenten hun productie vooral naar het Verre Oosten hebben verplaatst. Steeds meer van de panelen komen uit China. Dat gaat bij een aantal merken uitstekend, maar komt de kwaliteit ...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen kopen, dat is een belangrijk onderdeel van de strategie van Dordrecht om energieneutraal te worden. Er is subsidie verstrekt voor maar liefst 57.000 panelen, die een belangrijke bijdrage moeten gaan leveren.

De panelen zijn samen goed voor een vermogen van 17 megawatt. Dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van 4.700 huishoudens, waardoor Dordrecht goed op weg lijkt om energieneutraal te worden. De subsidie is inmiddels verstrekt, waardoor de kans groot is dat de panelen nog voor het eind van het jaar op de daken liggen en in gebruik kunnen worden genomen.

W...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Rijkswaterstaat sprak vorig jaar de ambitie uit om de Afsluitdijk energieneutraal te maken en lijkt zich daar inderdaad aan te houden. Er is een plan gepresenteerd om vanaf eind 2018 met vernieuwingen aan de slag te gaan. Er komen in Den Oever twee grote pompgemalen bij. Zonnepanelen zullen verantwoordelijk worden voor de energie die er nodig is om daar gebruik van te maken.

Energieneutraal dankzij zonnepanelen

De pompgemalen voor de nieuwe Afsluitdijk verbruiken veel energie. Rijkswaterstaat gebruikt zonnepanelen om die op een energieneutrale manier aan te kunnen leveren...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Een vraag die we steeds vaker krijgen en die we wel begrijpen, gezien de recente berichtgeving. Nu steeds meer mensen zonnepanelen kopen ontstaan de eerste problemen met het elektriciteitsnet. Daarvoor waarschuwt TenneT, op basis van situaties in Zuid-Groningen en Noord-Drenthe waar het net het niet meer aan lijkt te kunnen.

Dat heeft te maken met de beschikbare capaciteit aan de ene kant en de enorme productie van duurzame elektriciteit aan de andere. Die combinatie maakt het voor bijvoorbeeld TenneT en de regionale netbeheerder Enexis lastig om met de enorme groei om te gaan.

P...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De BTW op zonnepanelen hoeft u niet te betalen, omdat u die terug kunt vragen via de Belastingdienst. Het is een onbedoelde subsidie door de overheid, die bij de rechter keer op keer standhoudt. En sterker nog, recent heeft een rechter bepaald dat ook iedereen die de panelen al voor 2013 in bijvoorbeeld 2012 kocht de mogelijkheid moet krijgen om de BTW terug te vorderen.

Dat is een prettige uitspraak, gecombineerd met de oplegging aan de Belastingdienst om het proces voor consumenten gemakkelijker te maken. Die hoeven in het vervolg nog maar één aangifte te doen, waarmee ze het betaalde ...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De Nederlandse daken zijn samen goed voor 125.000 voetbalvelden aan zonnepanelen. Dat blijkt uit een complexe berekening van Sjors Broersen en Niels van den Berg. Zij maakten die berekening voor NRC Handelsblad en ontdekten daarmee dat ze waardevolle informatie wisten te verzamelen voor de overheid.

Uit de berekening blijkt namelijk hoeveel potentieel er is voor zonnepanelen. Los van of het gaat om blauwe of zwarte panelen en het specifieke type dat mensen op hun dak laten installeren.

892 vierkante kilometer aan dakoppervlak

Alle huizen in Nederland zijn volgens he...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 56 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5