Nieuws van Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen uit China, ze zijn wereldwijd de standaard geworden. Dankzij de goede kwaliteit en de scherpe prijzen. Die de laatste tijd in het geding zijn, door de problemen met de productie. Het Coronavirus heeft veel fabrieken stilgelegd, waardoor ze niet konden produceren en het aanbod snel is afgenomen.

In China wordt alles inmiddels weer langzaam opgepakt, omdat het virus voor een groot deel onder controle lijkt. Dat betekent aan de andere kant nog niet dat de productie weer op niveau is. Daardoor is het de komende tijd lastig om aan de vraag van consumenten te voldoen, laat staan d...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zeeland lijkt de zonnepanelen-hoofdstad van Nederland te willen worden. Tenminste, de zonnepanelen-provincie natuurlijk. Door in 2030 maar liefst 1 gigawattpiek op te wekken, met het vermogen dat er beschikbaar is.

Al eerder werd er een plan gepresenteerd om toe te werken naar 1 gigawatt aan beschikbaar vermogen. Het leek een zeer ambitieus plan, dat de provincie herhaald heeft en waar men dus serieus over lijkt. Als eerste van de 30 RES-regio’s in Nederland, om het goede voorbeeld te geven aan de rest van de provincies en regio’s.

Planbureau voor de Leefomgeving

Eigenlijk hoeve...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De gemeente Schagen gaat zonnepanelen plaatsen op een geluidsscherm. Tenminste, het plan ligt er. Het is nog niet helemaal zeker of het lukt om de panelen erop te bevestigen en het scherm daarmee een dubbele functie te geven.

Het gaat om de Muggenbrug in Schagen, die op die manier elektriciteit moet gaan opwekken voor de regio. Waarmee de gemeente een duurzaam initiatief kan ontplooien. Als het allemaal lukt, iets dat eerder al mogelijk bleek uit een onderzoek van Rijkswaterstaat, TNO en Heijmans. Toch is het nog niet helemaal zeker of het uiteindelijk gerealiseerd kan worden, waardoor he...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen op het dak zijn niet meer weg te denken. Zowel particulieren als bedrijven maken er op grote schaal gebruik van. De dakoppervlakken zijn daar goed voor geschikt en de investering in de panelen verdient zich over het algemeen makkelijk terug.

Bedrijven zoeken daarnaast naar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld als het dak het gewicht van de panelen niet aan kan. Of als het dak al vol ligt en een bedrijf zoekt naar meer mogelijkheden om duurzame stroom op te wekken.

Bijvoorbeeld met panelen langs de wand, om ze op een heel andere manier toe te passen. Iets dat steeds beter luk...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen zijn populair bij huiseigenaren en andere particulieren, net als bijvoorbeeld boerenbedrijven. Bijvoorbeeld in de provincie Utrecht zijn er subsidies beschikbaar, waar zij graag gebruik van maken. De provincie heeft geld beschikbaar gesteld voor een stel jonge boeren, die hun bedrijf verduurzamen met onder andere zonnepanelen. In totaal gaat het om 400.000 euro subsidie.

De boeren mogen het geld gebruiken voor zonnepanelen, net als voor een aantal andere duurzame initiatieven. Ze maken gebruik van de Jonge Landbouwers-regeling, afgekort tot JOLA. In aanmerking komen agrariërs...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De subsidieregeling voor zonnepanelen behoort nog altijd tot de populairste voor huiseigenaren. Ze gebruiken de subsidie in de vorm van de beschikbare salderingsregeling. Die maakt het mogelijk om opgewekte elektriciteit terug te leveren aan het net en daarvoor een vergoeding te ontvangen.

Een rondgang langs particulieren maakt duidelijk dat de zonnepanelen behoren tot de populaire keuzes om te verduurzamen. Er zijn bijvoorbeeld ook subsidies beschikbaar om huishoudens van het gas af te krijgen en hun woning beter te laten isoleren. Die zijn echter niet zo populair als die voor de zonnepa...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Dat zonnepanelen populair zijn was al langer duidelijk. Toch lijkt er voorlopig geen einde te komen aan de groei, zo laat bijvoorbeeld netbeheerder Liander weten. Het bedrijf sloot nog niet eerder zoveel zonnepanelen aan als in 2019.

Inmiddels beheert Liander zo’n 2.222 megawatt aan aangesloten vermogen. Dat is de helft meer dan in 2018, waarmee 2019 een geweldige groei heeft laten zien. De groei vond plaats in zowel Noord-Holland, Friesland, Flevoland en Gelderland, net als in het deel van Zuid-Holland waar de netbeheerder actief is.

Grote groei in Friesland

In alle gebieden waa...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Er blijven nieuwe projecten bijkomen die grote aantallen zonnepanelen realiseren. Bijvoorbeeld voor de Bavelse Berg, waar de zonneweide een kleine 100.000 panelen krijgt.

Het wordt op die manier in één klap een van de grootste zonneparken van Nederland. De financiering is inmiddels rond, waardoor de verschillende initiatiefnemers aan de slag kunnen met de aanleg ervan.

Lichtdoorlatende zonnepanelen

Het gaat om een zonnepark op de voormalige vuilstort van de Bavelse Berg. Er is zo’n 30 hectare aan ruimte beschikbaar, die elektriciteit moet gaan opwekken voor 10.000 huishoudens. D...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen zijn niet nieuw, maar de enorme aandacht daarvoor en populariteit ervan is dat wel. Niet eerder wilden zoveel mensen panelen plaatsen op hun woning en ook bedrijven maken er op grote schaal gebruik van.

Wat is er in de loop der jaren veranderd, waardoor we nu massaal aan de PV-panelen zijn? Het heeft vooral te maken met de lagere prijzen en het hogere rendement. Bovendien zien we de panelen overal om ons heen, waarmee duidelijk wordt dat dit een goed moment is om erin te investeren.

Goedkoper dan in het verleden

De zonnepanelen zijn vandaag de dag een stuk goedkoper...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen en Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer denkt dat dit een uitstekende combinatie zou kunnen zijn. Tot nu toe wordt er op de luchthaven in zeer beperkte mate gebruik van gemaakt, wat volgens de gemeente een gemiste kans is.

Schiphol kan de zonnepanelen gebruiken om elektriciteit op te wekken, om meer duurzaam te opereren. Bijkomend voordeel is dat de panelen geschikt blijken om de overlast van ganzen tegen te gaan. De luchthaven kan twee vliegen in één klap slaan. Het lijkt wat dat betreft geen kwestie van óf de panelen er komen, maar slechts wannéer dat het geval zal zijn.

...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 115 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wilt u een gratis zonnepanelen offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een scherpe offerte in uw mailbox

Nee, bedankt