Nieuws van Zonnepanelen Centra

De coronacrisis hakt er voor veel mensen flink in. Ze hebben minder te besteden of houden uit angst de hand nog maar even op de knip. Tenminste, als het gaat om sommige consumentenbestedingen. Bij de aankoop van zonnepanelen valt daar niet of nauwelijks iets van te merken.

In plaats daarvan zijn er juist meer zonnepanelen geplaatst, zowel door consumenten als door agrarische ondernemers. Die onverminderd vertrouwen lijken te hebben in de panelen, bijvoorbeeld om de energierekening omlaag te brengen.

Toename in Amsterdam

Amsterdam heeft het doel gesteld om in uiterlijk 2022 voo...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Rotterdam heeft er in twee jaar tijd 100.000 nieuwe zonnepanelen op de daken bijgekregen. Dat is een verdubbeling van het aantal dat er al lag, dus een groei van 100% in een paar jaar.

Het is een mooie stap voor de stad, al komt het niet in de buurt van de ambities die Rotterdam heeft. De wethouder Duurzaamheid heeft bijvoorbeeld aangegeven te streven naar maar liefst een miljoen zonnepanelen in maximaal 5 jaar tijd: “De zonneprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond, op schooldaken, sportkantines en bedrijventerreinen. In dit tempo is Rotterdam hard op weg om zonne-energiehoo...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Het Waterschap Hollandse Delta gaat de komende tijd een enorme hoeveelheid zonnepanelen plaatsen. Daarvoor gebruikt het 5 terreinen met rioolwaterzuiveringsinstallaties, gelegen in Barendrecht Goedereede, Middelharnis, Numansdorp en Zwijndrecht. Samen zijn de parken goed voor bijna 17.000 panelen, die samen een vermogen van 6,6 MWh kunnen opwekken.

De plaatsing volgt uit een plan dat het waterschap al in 2017 maakte, met HVC. Het is een duurzaam energie- en grondstoffenbedrijf, dat hierbij graag wilde helpen. Samen realiseren ze zonne-energie en windenergie, om uiteindelijk zoveel mog...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De Zeeuwse Dijk bij het dorp Ritthem wordt de komende jaren het toneel van een aantal tests met systemen voor zonne-energie. Het moet vooral duidelijk maken of de waterveiligheid niet in het geding komt, als waterschappen ervoor kiezen om duurzame elektriciteit op te wekken.

Testlocatie van Waterschap Scheldestromen

Het gaat om een testlocatie die beschikbaar is gesteld door het Waterschap Scheldestromen. Het waterschap is akkoord gegaan met een proef binnen het onderzoeksproject Zon op Dijken. Hieraan werken onder andere Rijkswaterstaat, diverse waterschappen en andere overheden....

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Het gaat goed met de zonnepanelen in Vlaanderen, ondanks de coronacrisis die ook daar is uitgebroken. Er werd in de periode tot en met mei van dit jaar 14% meer nieuw vermogen geïnstalleerd dan in dezelfde periode een jaar eerder.

In 2019 ging het nog om iets meer dan 17.000 PV-systemen, terwijl het er dit jaar al meer dan 22.000 zijn. Bovendien ligt het vermogen met circa 88 megawatt zo’n 14% hoger dan een jaar eerder, toen dat nog 77 megawatt was. Dat lijkt aan te geven dat de Vlamingen gewoon doorgaan met het laten plaatsen van zonnepanelen, ook al lijkt het economisch allemaal ...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Consumenten willen zeker weten dat ze een goede keuze maken. Met zonnepanelen is die kans van zichzelf al enorm groot, dankzij de lange levensduur en de relatief voordelige mogelijkheden om ze aan te schaffen. Toch zijn er drie garantiefondsen in het leven geroepen, die meer garantie kunnen bieden. Wij zetten ze op een rij, voor een beter beeld van wat ze inhouden en welke extra zekerheden ze te bieden hebben.

Garantiefondsen voor zonnepanelen voor consumenten

  1. Stichting Garantiefonds Zonne-energie

    De Stichting Garantiefonds Zonne-energie helpt consumenten een beroep...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Minister Eric Wiebes denkt na over zonnepanelen op het water in natuurgebieden. Hij geeft daarbij aan dat hij de natuur zoveel mogelijk wil ontzien, maar ziet ondertussen ook de kansen van de vierkante meters die er beschikbaar zijn.

Met name natuurorganisaties zijn daar niet blij mee. Zij vinden dat er voor panelen geen plaats is in de verschillende natuurgebieden in Nederland. De drijvende projecten zijn hen een doorn in het oog, waarvoor sinds 2018 al 23x subsidie is toegekend op basis van de Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE).

Natuurorganisaties niet gerust

...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Het vakantiegeld wordt al veel langer niet meer alleen gebruikt voor vakanties. Door de huidige coronacrisis zit een vakantie er voor nog meer gezinnen niet in, dus kunnen zonnepanelen een interessant alternatief bieden.

Maar liefst 37% van de ondervraagde consumenten (onderzoek door Centraal Beheer) geeft aan de woning met het geld te willen verbeteren. En van die groep denkt 22% aan zonnepanelen, omdat dit een aantal belangrijke voordelen oplevert.

5 voordelen van zonnepanelen

Benieuwd naar de voordelen die consumenten noemen? Dit is de top-5:

  • Kostenbesparing
  • Milieuv...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De eigenaren van zonnepanelen zullen extra veel plezier hebben van de lente van dit jaar. Het is stralend weer, waardoor we (in de eigen tuin en voor een ommetje) lekker veel naar buiten kunnen. En waardoor de zonnepanelen meer opwekken dan gebruikelijk.

De eerste drie lenteweken van dit jaar waren in Nederland goed voor 20% meer opbrengst dan gebruikelijk in dezelfde periode. Dat is vooral interessant voor huishoudens die veel thuisblijven, omdat de extra stroom die ze gebruiken daardoor niet leidt tot hogere rekeningen.

Veel zon in heel Nederland

De zon scheen in de eerste lent...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

In februari en maart van dit jaar werden er ontzettend veel zonnepanelen uit China geïmporteerd. Sterker nog, het waren er nog nooit zoveel als in die periode van dit jaar. Ten opzichte van een jaar eerder steeg de import met 73 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Voor 49 miljard aan import

Opvallend is dat de totale waarde van de import uit China juist afnam. Er was sprake van een daling van 10% in februari en een daling van 9% in maart, beiden ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De zonnepanelen vormen een positieve uitzondering, omdat daar ...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 131 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wilt u een gratis zonnepanelen offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een scherpe offerte in uw mailbox

Nee, bedankt