Nieuws van Zonnepanelen Centra

ProRail is op zoek naar leveranciers van zonnepanelen, om te voldoen aan de eigen doelstellingen voor duurzame elektriciteit. Het bedrijf heeft moeite om voldoende leveranciers te vinden, die kunnen meewerken aan de ambitieuze plannen die er zijn opgesteld.

Het bedrijf wil in 2030 zorgen voor 23,5 megawattpiek aan zonnepanelen, bijvoorbeeld door de daken van stations daarmee vol te leggen. Daar zijn veel panelen voor nodig, net als leveranciers die deze kunnen leveren en kunnen plaatsen.

Het is een ontwikkeling die past in een bredere trend, waarin bedrijven op grote schaal aan de slag...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Veel mensen zouden graag zonnepanelen op het dak leggen, maar vinden ze in de huidige vorm niet mooi. Dat is jammer, omdat er op die manier veel potentieel verloren gaat.

De Nederlander Geert Grimme heeft daar iets op gevonden. Hij maakt ze onzichtbaar, door ze te integreren in de dakpannen. Met zijn Grimme Solar System zorgt hij ervoor dat zelfs de meest kritische personen enthousiast worden van zonnepanelen, omdat het er niet aan af te zien is dat ze op het dak liggen.

Zonnepannen op het dak

Zonnepanelen liggen traditioneel op het dak, vaak in combinatie met houders of een g...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen: niet iedereen vindt ze even mooi om te zien. Gelukkig zijn er steeds meer mooie oplossingen beschikbaar, zoals panelen die ‘in’ het dak liggen. De indakzonnepanelen liggen niet op de pannen, waardoor ze veel minder opvallen.

Die indakzonnepanelen bleken tot nu toe lastig te combineren met een dakraam. Dat betekende in veel gevallen dat er geen licht op zolder beschikbaar was, terwijl de zonnepanelen juist veel elektriciteit aan het opwekken waren. Dankzij VELUX is het nu mogelijk om de beide elementen met elkaar te integreren.

Indakzonnepanelen en het dakraam

Het ...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Verzekeraar Centraal Beheer gaat zonnepanelen aanbieden. Klanten van de verzekeraar kunnen de panelen kopen, waarvoor wordt samengewerkt met een gespecialiseerde partij. Die verzorgt de levering en de installatie, waardoor Centraal Beheer daar zelf niet mee aan de slag hoeft.

Het lijkt een opvallende stap, al kan de directeur van het bedrijf die goed uitleggen. Bovendien heeft Centraal Beheer al jarenlange ervaring met de panelen, waardoor het bepaal geen nieuw product is voor het bedrijf. Toch lijkt het voor de meeste mensen even wennen dat ze bij hun verzekeraar terecht kunnen om te inv...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Groningers zijn opvallend positief over zonnepanelen, zo blijkt uit recent onderzoek. Bijna de helft is het er (helemaal) mee eens dat er meer zonnepanelen moeten komen, ook als dat betekent dat er landbouwgrond verdwijnt.

Met name dat laatste is opvallend, omdat de provincie bekendstaat om de grote stukken met dit type grond. Een deel van de bewoners is er afhankelijk van en veel anderen kennen iemand die dit is. Toch lijkt de provincie vooruit te willen, door zoveel mogelijk gebruik te maken van de PV-panelen. Die hebben de toekomst en moeten op termijn mer gaan opleveren.

Enthousias...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een ongekend populaire investering door particulieren. De prijs van de panelen is flink gedaald, terwijl ze meer opleveren dan ooit. De salderingsregeling van de overheid doet daar nog een schepje bovenop.

Rondom de salderingsregeling is de laatste tijd wat onduidelijkheid ontstaan, waardoor het erop leek dat de panelen minder populair zouden worden. Inmiddels is duidelijk dat de regeling in ieder geval tot 2023 behouden blijft. De kans dat meer bedrijven te maken krijgen met tekorten aan installateurs is daarom nog steeds groot, omdat de...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

In Nijmegen gaat een nieuwe proef van start met zonnepanelen. Ze liggen niet op het dak van woningen en bedrijven, ook niet op metrostations zoals in Amsterdam, maar in dit geval gewoon op de grond. En belangrijker nog, verwerkt in een fietspad.

Het is niet de eerste toepassing van PV-panelen in een fietspad, maar wel een nieuwe proef waarvan de uitkomst niet helemaal duidelijk is. De gemeente wil nagaan of het de moeite waard is om meer fietspaden te voorzien van de panelen. Op die manier kunnen ze elektriciteit opwekken voor huishoudens, lichtmasten en oplaadpunten voor elektrische fiet...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Bedrijven in Helmond geven graag het goede voorbeeld, bijvoorbeeld als het gaat om zonnepanelen. Vier van hen slaan de handen ineen en plaatsen de komende tijd 5.000 PV-panelen. Op die manier willen ze natuurlijk duurzame elektriciteit opwekken, en zorgen ze er tegelijkertijd voor dat ze hun energierekening omlaag kunnen brengen.

Helmond is niet de enige gemeente die laat zien hoe aantrekkelijk zonnepanelen zijn voor bedrijven. Recent werd bijvoorbeeld bekend dat een winkelcentrum in Amersfoort er ook gebruik van gaat maken. Het laat goed zien hoe bedrijven kunnen bijdragen aan de duurzam...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Steeds meer particulieren en bedrijven laten zonnepanelen plaatsen. Dat is een goed teken, maar betekent tegelijkertijd ook dat er meer goede specialisten nodig zijn. Essent gaf eerder al aan een groot tekort te voorzien en ook de NEN-commissie voor meterruimten trekt nu aan de bel.

Het blijkt helaas nog vaak mis te gaan tijdens de installatie van zonnepanelen. Het is niet altijd mogelijk om de troepenverdeler zomaar uit te breiden met een eindgroep voor de zonnepanelen. Er kan overbelasting ontstaan, met kortsluiting tot gevolg. Op die manier ontstaan er gevaarlijke situaties, waardoor e...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De VDL Nedcarfabriek krijgt mogelijk een van de grootste zonnepanelenprojecten van Nederland op het dak. Het gaat om een plan van investeerder Sunrock, die er tienduizenden PV-panelen op wil plaatsen. Op die manier moet er een gigantische opbrengst aan zonne-energie ontstaan, waarmee de fabriek een heel duurzame bijdrage kan leveren.

De projecten in Nederland worden groter, iets dat ook de gemeente Amsterdam laatst al liet zien. Zowel particulieren als bedrijven raken steeds beter overtuigd van de mogelijkheden om zelf elektriciteit op te wekken. De projecten groeien in omvang, waardoor w...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 94 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5