Nieuws van Zonnepanelen Centra

De overheid zal er de komende jaren veel aan gaan doen om het gebruik van zonnepanelen verder toe te laten nemen. In Amsterdam is er al sprake van een wachtlijst, maar het gaat de overheid nog niet hard genoeg. De eerste blikken op de klimaatplannen voor de toekomst laten zien dat het aandeel hernieuwbare elektriciteit flink omhoog moet. En daar zijn zonnepanelen bij uitstek voor geschikt, waardoor we daar op een nog veel grotere schaal gebruik van zullen gaan maken.

Van 14 naar 70 procent hernieuwbare elektriciteit

Op dit moment wekken we in Nederland zo’n 14 procent van alle ...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen kopen: dat zou iedereen in Nederland moeten doen. Tenminste, als het aan 58 procent van de mensen ligt. Energieleverancier Essent ondervroeg 1.000 huiseigenaren en vroeg hen naar een aantal stellingen op het gebied van zonnepanelen en zonne-energie.

Het blijkt dat we behoorlijk goed te spreken zijn over de panelen. Van alle huishoudens die er nog geen gebruik van maken geeft zelfs 44 procent aan ze wel te willen gaan kopen. Van de huiseigenaren die aangeeft ze niet te willen kopen is 14 procent wel bereid om ze te huren, waarmee de groep enthousiastelingen nog groter is.

...

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Vanaf 2020 komt er een nieuwe subsidie voor zonnepanelen. Tenminste, dan wordt de huidige regeling ingeruild voor een nieuwe. Rondom die nieuwe plannen is er nog veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld over de hoogte van de subsidie. En over de terugverdientijd die consumenten kunnen verwachten.

Met de huidige subsidie lukt het om de zonnepanelen binnen 7 jaar terug te verdienen. Minister van Financiën Wiebes geeft in een brief in de Tweede Kamer zelfs aan dat het met de nieuwste panelen mogelijk is om de investering al in 4 jaar terug te verdienen. Dat is wat hem betreft ‘te snel’, waar...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen plaatsen op het eigen dak? In grote steden als Amsterdam valt dat niet altijd mee. Vele appartementen hebben geen eigen dak, waardoor inwoners op zoek moeten naar alternatieven. En dat valt niet altijd mee, vanwege de vraag die groter is dan het aanbod.

Een tijdje geleden werd er bekend gemaakt dat de Gashouder van de Westergasfabriek zonnepanelen zal gaan krijgen. Het gaat in totaal om 1.024 panelen. Er bleek ontzettend veel belangstellingen onder de 155 leden. Dat betekent dat coöperatie Ecostroom de panelen binnen korte tijd verkocht had, terwijl er veel meer mensen g...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De populariteit van zonnepanelen blijft verder toenemen. Eerder al bleek dat Dordrecht grootse plannen heeft en binnenkort opent er ook in Gelderland in Volkel een enorme zee van zonnepanelen.

Het gaat om meer dan 44.000 panelen, die elektriciteit op gaan wekken voor meer dan 3.500 huishoudens. Is een groot gebied langs de N264, waardoor niemand er last van heeft en de ruimte op die manier meteen een nuttige bestemming krijgt. Het wordt een project waarin bewoners zelf kunnen gaan deelnemen. Dat betekent dat ze elektriciteit op kunnen gaan wekken en daar een leuk rendement mee kunnen mak...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen kopen, maar daar niet het geld voor beschikbaar? Enthousiaste ondernemers proberen zoveel mogelijk mensen uit te leggen over de alternatieven die er beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld door middel van een duurzaamheidslening. Die maakt het mogelijk om wél panelen op het dak te laten leggen, maar daar nu nog níet meteen voor te betalen.

Tenminste, er is sprake van maandelijkse termijnen voor de zonnepanelen. Die maandelijkse termijnen komen echter in plaats van de betalingen aan de energiemaatschappij voor de elektriciteit. Op die manier blijft het per saldo even duur. Met als bel...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

De Nijmeegse Vierdaagse is een jaarlijks terugkerend evenement met tienduizenden deelnemers en een veelvoud aan enthousiaste bezoekers. Het evenement wil de komende jaren werken aan een energieneutrale en uiteindelijk klimaatneutrale organisatie. Daarvoor zijn bijvoorbeeld zonnepanelen nodig. In samenwerking met ZLTO wil de organisatie 50.000 biertjes laten doneren om die aan te kunnen schaffen.

Energieneutraal en klimaatneutraal organiseren

De Stichting Vierdaagse Feesten heeft samen met de ZLTO-afdeling in Land van Cuijk en Rijk van Nijmegen een intentieverklaring getekend om...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Het gaat al een tijdje erg goed met zonnepanelen in Nederland. Tenminste, als we kijken naar de aanschaf en het gebruik daarvan. Bijvoorbeeld bij de Afsluitdijk, waar een enorm project plaatsvindt. Daar doet een nieuw bedrijf in Zaandam straks nog een flinke schep bovenop, door zelf zonnepanelen te gaan produceren.

Nederlandse zonnepanelen voor de complete Europese markt. Tegen de stroom in, waarbij producenten hun productie vooral naar het Verre Oosten hebben verplaatst. Steeds meer van de panelen komen uit China. Dat gaat bij een aantal merken uitstekend, maar komt de kwaliteit ...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Zonnepanelen kopen, dat is een belangrijk onderdeel van de strategie van Dordrecht om energieneutraal te worden. Er is subsidie verstrekt voor maar liefst 57.000 panelen, die een belangrijke bijdrage moeten gaan leveren.

De panelen zijn samen goed voor een vermogen van 17 megawatt. Dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van 4.700 huishoudens, waardoor Dordrecht goed op weg lijkt om energieneutraal te worden. De subsidie is inmiddels verstrekt, waardoor de kans groot is dat de panelen nog voor het eind van het jaar op de daken liggen en in gebruik kunnen worden genomen.

W...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Rijkswaterstaat sprak vorig jaar de ambitie uit om de Afsluitdijk energieneutraal te maken en lijkt zich daar inderdaad aan te houden. Er is een plan gepresenteerd om vanaf eind 2018 met vernieuwingen aan de slag te gaan. Er komen in Den Oever twee grote pompgemalen bij. Zonnepanelen zullen verantwoordelijk worden voor de energie die er nodig is om daar gebruik van te maken.

Energieneutraal dankzij zonnepanelen

De pompgemalen voor de nieuwe Afsluitdijk verbruiken veel energie. Rijkswaterstaat gebruikt zonnepanelen om die op een energieneutrale manier aan te kunnen leveren...


Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Zonnepanelen Centra

Artikelen 1 tot 10 van 59 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5