Beste zonnepanelen

Wanneer u op zoek gaat naar beste zonnepanelen wilt u uiteraard een goede keuze maken. In het maken van de juiste keuze is het ook van belang dat u de kwalitatief beste panelen kiest. Zonnepanelen zijn immers het hoofdbestandsdeel van een zonnepanelen systeem.

Voor de gewone consument is het doorgaans niet makkelijk de kwaliteit van de zonnepanelen te achterhalen. Op het eerste gezicht lijken alle zonnepanelen in technisch opzicht veel op elkaar. Wanneer u weet waarop u moet letten zijn er veel aspecten waarop u onderscheidt kunt maken.

Wij hopen u met deze pagina inzicht te geven op de vraag van beste zonnepanelen.


Wat zijn de beste zonnepanelen?

Op deze vraag kunnen wij u geen eenduidig antwoordt geven. De reden daarvoor is dat voor elke situatie andere zonnepanelen de ‘beste zonnepanelen’ zijn. Hieronder proberen wij de ‘beste zonnepanelen’ voor verschillende situaties toe te lichten.

Voorbeeld:

U bent opzoek naar zonnepanelen voor uw op het zuiden gericht dak. Het dak is volledig beschikbaar zonder enige onderbrekingen zoals schoorstenen, dakramen etc. Bij uw zoektocht naar zonnepanelen zijn dit de twee belangrijkste vragen:

  • Wat is uw jaarlijks verbruik in kilowattuur?
  • Wat is uw beschikbare dakoppervlakte?


De beste zonnepanelen koopt u voor een termijn van tenminste 25 jaar.


Dak van een rijtjeswoning met een beschikbare oppervlakte voor maximaal 8 zonnepanelen

Met 8 zonnepanelen lukt het u waarschijnlijk niet om uw jaarverbruik volledig op te wekken. Dit hoeft niet te betekenen dat u geen gebruik kunt maken van zonnepanelen. Het advies voor u zal zijn dat u het beste kunt kiezen voor hoge rendement zonnepanelen. Dit zijn zonnepanelen van 300 tot 320 wattpiek. U zult iets duurder uit zijn ten opzichte van reguliere zonnepanelen (260 – 195 wattpiek).

Beste zonnepanelen: Hoge rendement full black zonnepanelen waarmee u € 432,- kunt besparen op jaarbasis.

Dak van een woning (2-onder-1-kap) met een beschikbare oppervlakte voor maximaal 16 zonnepanelen

Indien u 16 zonnepanelen kwijt kunt op uw dak heeft u de mogelijkheid uw jaarlijks verbruik af te dekken. Wanneer u 3500 kWh verbruikt op jaarbasis kunt u gebruik maken van een 260 wattpiek zonnepaneel. U kunt zowel kiezen voor polykristal alsmede monokristal.

Beste zonnepanelen: Financieel de beste installatie voor de situatie. Dit kunnen zowel de goedkopere polykristal alsmede de duurdere monokristal zonnepanelen zijn.

Groot dakoppervlakte

Bij een groot dakoppervlakte heeft u de mogelijkheid om elk merk en het bijbehorende model te kiezen. Ga voor uzelf na wat u belangrijk vindt en wat u met het zonnepanelen systeem wilt bereiken. U kunt het hele dakoppervlakte benutten en de opgewekte stroom wat u niet gebruikt terug salderen. Bij salderen verkoopt u elektriciteit ‘terug’ aan het net. Hier krijgt u uiteraard een vergoeding voor. Deze vergoeding verschilt echter per regio.

Beste zonnepanelen: Gezien u genoeg ruimte heeft kunt u kiezen voor de beste prijs per wattpiek. Dat is de meeste ideale situatie. Zo kunt u het financieel redelijk goedkoop houden met maximaal rendement!

Beste zonnepanelen rendement

Het beste rendement op zonnepanelen kunt u behalen door een lage investering met veel opbrengst. De investering in hoog rendement zonnepanelen leveren doorgaans niet het beste rendement op. Deze zonnepanelen zijn in combinatie met de techniek relatief duur ten opzichte van de reguliere zonnepanelen. Wij adviseren u alleen hoog rendement zonnepanelen te gebruiken wanneer u gebrek aan ruimte heeft en toch een hoeveelheid kWh wilt opwekken.

Zonnepanelen Centra werkt hoofdzakelijk met monokristallijne zonnepanelen met vermogens van 260 t/m 290 Wp per zonnepaneel. Van deze zonnepanelen worden door vrijwel alle fabrikanten het meeste geproduceerd. Deze (massa)productie resulteert in een goede marktprijs. Op deze manier kunnen wij onze zonnepanelen pakketten blijvend scherp aanbieden.

Wat voor u beste zonnepanelen rendement is? Dat is geheel afhankelijk van uw beschikbare oppervlakte in combinatie met de gewenste opbrengst.

Bereken hoeveel zonnepanelen u kwijt kunt en ontvang gratis advies. Nu berekenen


Beste zonnepanelen voor een scherpe prijs!


Beste zonnepanelen kwaliteit

De kwaliteit van de zonnepanelen wordt uiteraard ook bepaalt door de kwaliteit. Hier moet u denken aan de kwaliteit van de componenten, het lamineer proces, regels voor het testen alsmede de fabrieksgarantie en vermogensgarantie. Naast de eerste drie punten is de garantie een belangrijke kwestie. De meeste zonnepanelen fabrikanten geven doorgaans 10 jaar fabrieksgarantie. Dit betekent dat u iets meer dan 1/3 van de verwachte levensduur kunt terugvallen op fabrieksgarantie. De opbrengst is natuurlijk ook een onderdeel voor de titel beste zonnepanelen. Er moet wel een garantie zijn dat deze tenminste 25 jaar energie kunnen opwekken. Veelal geven de fabrikanten de eerste 10 jaar 90% en de overige 15 jaar 80% vermogensgarantie.

Zonnepanelen Centra werkt uitsluitend met zonnepanelen fabrikanten die de beste panelen leveren met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

De beste zonnepanelen kopen? Vraag nu een offerte aan voor een scherpe aanbieding!

Beste merk zonnepanelen

Het is moeilijk om een zonnepanelen merk als nummer één te kiezen. De titel ‘het beste merk zonnepanelen’ is gebaseerd op meerdere belangrijke aspecten. Zo is het belangrijk dat het zonnepaneel merk goed presteert qua opbrengst, goede garanties biedt en langdurig stabiel is. De beste zonnepanelen worden gekenmerkt door het gebruik van kwalitatief goede componenten. Een merk hoeft niet automatisch te betekenen dat het ook hele goede zonnepanelen zijn. Het zijn natuurlijk wel goede zonnepanelen, maar vaak geen zonnepanelen die er met kop en schouder bovenuit steken. Terwijl u op zijn plaatst daar wel indirect voor betaald.

Voor een zonnepanelen systeem op het oosten heeft u hele andere zonnepanelen nodig dan voor een schaduw systeem op het westen. De beste zonnepanelen is voor iedereen een eigen juiste keuze. Laat uw adviseur uw voldoende informeren. Die kan voor u het beste de situatie toelichten. Twijfelt u nog? Vraag advies van meerdere aanbieders!

De beste zonnepanelen

Voor zonnepanelen zijn twee elementen van essentieel belang. Een goed zonnepaneel kenmerkt zich door een maximale opbrengst gecombineerd met stabiliteit. Zonnepanelen kopen is niet iets wat u zomaar even doet. Dit is moeilijk te zeggen gezien iedereen andere zonnepanelen als ‘de beste zonnepanelen’ zou kenmerken. De een zal kijken naar de prijs, de ander naar de fabrikant en weer een ander zal kijken naar de garantietermijnen.

De beste panelen worden vaak gebaseerd op de volgende aspecten:

  • Wat is uw jaarlijks verbruik in kilowattuur?
  • Wat is uw beschikbare dakoppervlakte?

De beste zonnepanelen zijn heel erg afhankelijk van uw voorkeur en vooral situatie. Laat u goed informeren alvorens u een aankoop doet!

Ontdek ons assortiment

Ontdek nu ons assortiment aan zonnepanelen/omvormers en profiteer vandaag nog van onze aanbiedingen!

Vrijblijvende offerte

Bent u ook geïnteresseerd? Vraag nu uw gratis offerte aan en maak gebruik van onze scherpe aanbiedingen!

Contact Zonnepanelen Centra

Twijfelt u nog en heeft u vragen omtrent zonnepanelen (installaties)? Geen probleem! Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij zorgen voor een passend antwoordt!